Gazete Vatan Logo
Futbol Plzen'i kendi taktiğinde boğdu!

Plzen'i kendi taktiğinde boğdu!

Çek ekibinin özellikle Napoli maçlarında hücumu seven ve alanı daraltıp rakibe hata yaptıran oyununu bu kez F.Bahçe sergiledi. Bu taktik Schalke, A.Madrid ve Napoli’nin bile evinde deviremediği Plzen’e yenilgiyi tattırdı

Plzen'i kendi taktiğinde boğdu!

F.Bahçe'nin Plzen’i deplasmanda 1-0 mağlup etmesi ve sadece Volkan’ın hatalı pasıyla rakibine pozisyon vermesi teknik direktör Aykut Kocaman’ı gururlandırdı. Uzun zamandan beri pasa dayalı futbolu benimseyen sarı-lacivertli takımda özellikle devre arası yapılan takviyelerle birlikte oynanan futbol da değişime uğradı. Beşiktaş ve Sivas karşılaşmalarında emeklerinin karşılığını alamadığını düşünen Kocaman ilk kez iddialı konuşarak, “Son dönemlerin en kaliteli takımını izlettirdik” demişti.

Plzen maçı sonrası da, “Onlar kötü değildi biz daha iyiydik” diyen genç teknik adam, hem Bate Borisov’u hem de Plzen’i kendi silahlarıyla vurarak taktik anlamda da zirve yaptı. İşin sırrı ise önce teknik analizde. Bate Borisov maçı öncesi yapılan analiz sahaya mükemmel bir şekilde yansıtılırken sarı-lacivertliler 10 kişi kalmasına rağmen defansif ağırlıklı bir oyunu tercih eden rakibe adeta ders vererek gol yemeden maçı kapamıştı.

DERSİNE İYİ ÇALIŞTI

Turun şifresi de burada saklıydı. Plzen çıktığında da hem Turgay Altay, hem de İsmail Kartal rakip analizinde adeta detay atlamadı. Aykut Kocaman otobüste, uçakta dersine çalışırken Manisa’da oynanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını bile izledi. Plzen’in özellikle Napoli maçlarında ortaya koyduğu hücum yapmayı seven ve alanı daraltıp rakibe hata yaptıran oyun sistemini bu sefer F.Bahçe oynadı. Evinde 14 gol atıp 1 gol yiyen Avrupa kupalarında en son Barcelona’nın yendiği Plzen’i mağlup eden sarı-lacivetliler rakibi kendi silahıyla vurarak İstanbul’a avantajlı döndü.
BU arada karşılaşmadan 1 gün önce Aykut Kocaman’ın ilk kez final için konuştuğunu da eklemekte fayda var. Son taktik idmanda “Finalin bileti buradan geçiyor” diyerek hedefi yükselten Kocaman, galibiyet beklediğini üstüne basa basa tekrar ederek futbolcularına moral aşıladı.

‘F.Bahçe’nin izin verdiği kadar oynayabildik’

Viktoria Plzen’in kaptanı Horvath, F.Bahçe karşısında kapasitelerinin çok altında oynadıklarını söyledi. Yaptıkları hata sonrasında tek bir şanslarının bulunduğunu belirten Çek futbolcu “Beklenenden kötü ve rakibin oynattığı kadar oynayabildik. Kesinlikle bu sezonki rakiplerden en zor olanıydı.

Türkler bize hücum hattında boş alan bırakmadı ve gerçekten zor anlar yaşadık. İstanbul’da onlar gibi golü ilk biz atmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘F.Bahçe durağında durdu’

F.Bahçe'nin Plzen’i 1-0 yenmesi Çek medyasında da geniş yankı uyandırdı. Ülke basını maçı şu şekilde duyurdu:

Eeske NovIny: “Plzen evinde kaybetti. Rajtoral’ın önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. İş artık çok zor.”

Ihned: “Viktoria Plzen, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı diğer maçlarda yaptığını F.Bahçe’ye yapamadı.”

Mfdnes: “Plzen, F.Bahçe karşısında başarılı değildi. Her zamanki gibi agresif oynayamadı. Geçen yıl Barcelona’ya kaybedikten sonra ilk yenilgi F.Bahçe’ye.”

MojenovIny: “Viktoria Plzen, F.Bahçe durağında durdu. Türk devi ile savaşan Plzen sahasında ortaya koyduğu müthiş başarısını da kaybetti.”

Pravo: “Webo, Plzen’i cezalandırdı. Plzen Boğaz’a yenilgiyle gidiyor. Rajtoral o golü atsaydı her şey farklı olabilirdi.”

Haberin Devamı