Gazete Vatan Logo
Futbol Plzen büyük lokma

Plzen büyük lokma

Yazarımız Güntekin Onay, F.Bahçe’nin son 16’daki Çek rakibini VATAN okurları için mercek altına aldı.

Plzen büyük lokma

Sarı-lacivertliler net favori demek güç. Schalke’nin yüksek temposuna Napoli’nin güçlü taktik oyununa, A.Madrid’in yüksek standartına bile karşı koyabilen Plzen, kesinlikle büyük lokma. F.Bahçe turu geçmek için savaşmak zorunda.

Kağıt üstünde Viktoria Plzen, Avrupa Ligi’nde eşleşilebilecek en iyi takımlardan biri. Geçen yıl bu kupada aynı noktaya gelen Beşiktaş’ın, A.Madrid’le eşleştiğini hatırlarsak; Tottenham, Chelsea, Inter, Newcastle, Zenit, Anzhi, Stuttgart, Lazio yerine tabii ki Plzen’le eşleşmek F.Bahçe için büyük avantaj. Öncelikle bunu kabul etmek lazım.

Her rakibin güçlü ve zayıf tarafları var. Plzen 5 yıldır aynı teknik adam tarafından çalıştırılan, istikrarlı ve organize bir takım. Kendi liginde de lider. UEFA Avrupa Ligi’nde yaptıkları da hiç küçümsenmeyecek cinsten. Özellikle son Napoli eşleşmesinde 5 gol atıp, gol bile yemeden turu geçmiş olmaları, tehlikeli bir ekip olduklarının somut belgesi.

Ülke futbolunun genel karakteristiğini ortaya koyan bir yapıları var. Disiplinli, mücadeleci ve sert oynuyorlar. Topu iyi kullanan futbolcuları var. Kendine gelecek arayan, Batı Avrupa liglerine transfer olmayı hedefleyen yıldız adayı futbolcular her zaman tehlikelidir.

Avrupa kupalarında son 2 yıldır aldığı sonuçlara bakılırsa F.Bahçe net favori demek güç. Emre’nin de oynayamıyor olması sarı-lacivertlilerin gücünü azaltıyor. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde 3. olduktan sonra Avrupa Ligi’nde Schalke ile 2 maçta da 1-1 berabere kalıp uzatmalarda elenmişlerdi. Alman ekibinin yüksek temposuna Napoli’nin kalitesine ve güçlü taktik oyununa, A.Madrid’in yüksek standartına bile karşı koyabilen Plzen, kesinlikle büyük lokma. F.Bahçe çok mücadele etmek zorunda olduğu iki zorlu maç oynayacak. Sonuç ne olursa olsun, tur için savaşmak zorunda. Çek futbolunun bize ters gelen yapısını da hesaba katmak şart.

VRBA HÜCUMU SEVİYOR

Plzen sanıldığı gibi sadece kontratak oynamıyor. Teknik direktörleri Pavel Vrba hücumu seven bir antrenör. Özellikle iç sahada son derece etkili ve tehlikeli bir takım. A.Madrid’i, Napoli’yi yenmeyi başardılar.

EN İYİ EMRE TANIYOR

Emre, Atletico Madrid ile Plzen’e karşı 2 maçta da oynadı. Aslında rakibi en iyi tanıyan Emre. Bu bizim için bir avantaj. Geçen yıl Devler Ligi, bu yıl da Avrupa Ligi gruplarında olmak üzere toplam 12 maç oynadılar. Gruplardan çıkıp geçen yıl Schalke ile bu yıl Napoli ile oynadıklarını sayarsak, 16 maç yapar. Avrupa tecrübesi olan bir takım.

2 yıl önce Beşiktaş’la oynarken, yolun başında ve daha tecrübesizlerdi. Kaliteleri çok yüksek olmasa da tempoları ve organizasyonları iyi.

EN TEHLİKELİLERİ VLADIMIR DARIDA

En tehlikeli oyuncuları Manisa’da millilerimize gol atan Vladimir Darida. Hızlı ve yetenekli. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir isim. 4-2-3-1 düzeninde oynayan Plzen’de hücumda oynayan Bakos ve onun arkasındaki destekçisi Kolar, Darida’nın dışındaki etkili oyuncuları. Sağ bek Rajtoral oyunun iki yönünü de oynayan kaliteli bir isim. Sol bek Limbersky cezası nedeniyle ilk maçta yok. Bu da bizim için avantaj.

Haberin Devamı