Gazete Vatan Logo
Futbol 'Peru'san ettik!

'Peru'san ettik!

Yarı final şansını kaybeden Filenin Sultanları, Peru’yu 3-0’la geçip klasman maçı oynamayı garantiledi

'Peru'san ettik!

Ay-yıldızlılar baştan sona üstün olduğu mücadeleyi
25-15, 25-18 ve 25-20’lik setlerle kazanırken, 20 sayı alan Neslihan krallık yolunda dev bir adım attı. Bugün
Polonya’yı yenersek 5.’lik yolu açılacak.

TÜRKİYE grupta galibiyeti bulunmayan Peru’yu 3-0’la geçti ama Japonya’nın G.Kore’yi aynı skorla yenmesinin ardından yarı final şansını kaybetti. Ay-yıldızlılar bu zaferle şampiyonada yoluna devam etmeyi garantilerken, bugünkü Polonya maçının sonucuna göre ya 5-8 ya da 9-12 mücadelesi yapacak.

MAÇA Neslihan’ın sayılarıyla fırtına gibi giren Türkiye, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Daha sonra ‘Demir Yumruk’a Neriman da yardım edince 2. teknik molayı 16-13, ortadan Bahar’ın bulduğu sayılarla da setin sonunu 25-15’le önde geçtik.

İKİNCİ SETTE 9 SAYI HEDİYE

SULTANLAR, pasör Naz’ın herkesi kullanma isteği ve skora yaptığı katkıyla 2. setin final bölümüne avantajlı girdi: 20-16. Kaptan Esra’yla özdeşleşen blok autlar da başlayınca bu bölümü 25-18 kazandık. Oyunun sonunda Peru’nun aldığı 18 sayının 9’u bizim basit hatalarımızdan geldi.

SON oyunda ise Neriman 8-5’i yakalamamızı sağladı. Neslihan’ın skorer kimliğini tekrar ortaya çıkarması ve ‘Tek ayak’ Eda’nın ortadan sayıları, son bölümü 25-20, maçı da 3-0’la bize getirdi. Süper solak Neslihan 20 sayıyla yine salonun en iyi ismi oldu. Ay-yıldızlılar bugün Polonya engelini geçerse ilk katıldığı Dünya Şampiyonası’nda yaptığı 10.’luk derecesinden, daha iyi bir yer elde etmeyi garantileyecek.

POLONYA İLE FİNAL GİBİ MAÇ

Ay-yıldızlılar bugün E Grubu son maçında Polonya ile karşılaşacak. Hem 5-8.’lik mücadelesi için hem de çapraz eşleşmede İtalya’dan kaçabilmek için hayati önem taşıyan karşılaşma 08.45’te NTVSpor’da.

0-3

SETLER: 15-25, 18-25, 20-25
SÜRE: 65 dakika (20, 21, 24)
PERU: Keldibekova 3, Chihuan 8, Soto 3, Ortiz 8, Zamudio 4, Uceda 4, (Palacios, Rueda 6, Aquino)
TÜRKİYE: Bahar 10, Neslihan 20, Esra 7, Eda 9, Naz 3, Neriman 12 (Gülden, Gözde, Elif)
Hakemler: Juraj Mokry (Slovakya) Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)

Naz: İtalya’dan kaçmalıyız

SULTANLAR’IN 20 yaşındaki pasörü Naz Aydemir, ellerinden geldiğince sayı farkını açmaya çalıştıklarını söyledi. Mümkün olduğunca az hata yapmayı hedeflediklerini belirten Naz, “Bunu çok başaramadık ama istediğimiz sayı farkını yakaladık. Çaprazdan gelecek rakiple oynarken çok fazla zorlanmayalım istiyoruz. İtalya’dan kaçma gibi bir düşüncemiz var. Umarım Polonya’yı da rahat bir skorla geçip 5-8 maçları için önemli bir avantaj elde ederiz” dedi.

‘Bizim için her sayı kritik’

MİLLİ Takım Kaptanı Esra Gümüş, Peru galibiyetinin moral açısından iyi olduğunu söyledi. Japonya yenilgisine çok üzüldüklerini belirten Esra, “Her maça ayrı ayrı konsantre olup elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” derken antrenör Mehmet Bedestenlioğlu ise “Artık sayılar çok önemli. Peru karşısında ilk sette sadece tek bireysel hata var, sonraki setlerde bu sayı arttı. Oyuna daha iyi konsantre olmalıyız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı