Gazete Vatan Logo
Futbol Peri masalı sürüyor

Peri masalı sürüyor

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Beyaz Rusya’yı yıktık.

Peri masalı sürüyor

Turnuvada ilk 5 maçta sadece bir kez boynu bükülen ay-yıldızlılar, dün de Beyaz Rusya karşısında da oyunun hakimiydi. 11 oyuncudan 10’unun skor ürettiği maçı rahat kazanan Potanın Perileri yarı finale yükseldi.

2013 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Millilerimiz çeyrek finalde Beyaz Rusya’yı 55-41 mağlup etmeyi başardı. Potanın Perileri ilk turda tüm rakiplerini yenerek A grubundan namağlup, E Grubu’nu ise turnuvanın favorilerinden olan İspanya’dan aldığı tek mağlubiyetle 2. tamamlayarak çeyrek finale yükselmişti.

Çapraz eşleşmede ise Beyaz Rusya ile eşleşen Millilerimiz Şaziye, Nevriye ve Işıl Alben’in müthiş oyunuyla bir kez daha kazanarak 6 maçta 5. galibiyetine ulaştı.

Maça Işıl ve Nevriye’nin öne çıkan oyunuyla iyi başlayan Millilerimiz ilk çeyreği 14-10 önde kapatırken, 2. çeyrekte Begüm’ün bulduğu kritik sayılar ve sürdürülen müthiş savunma ile tutundu. Bu çeyrekte Beyaz Rusya’ya sadece 8 sayı şansı veren Periler, 17 sayı atarak devreye 31-18’lik skor avantajıyla girdi.

BİRSEL KORKUTTU

2. devreye Beyaz Rusya sert savunmayla başlarken hücumda ise Snytsina’nın bulduğu sayılarla aradaki farkı 4’e indirdi. Bahar Çağlar’ın bulduğu sayılarla millilerimiz son çeyreğe 41-33 önde girdi.

Son çeyrekte ise bulunan dış atışlar ve maçın sonuna dek süren etkili savunma ile millilerimiz maçı 55-41 önde bitirdi. Maçta ayak bileğinden sakatlanarak oyun dışına çıkan Birsel Vardarlı ise kısa bir tedavi sürecinden sonra yeniden oyuna girdi. Yarı final maçında oynaması bekleniyor.

Bu galibiyetle ikinci hedefine ulaşan millilerimiz yarı final eşleşmesinde, dün İsveç’i 87-83 mağlup eden ev sahibi Fransa ile bu akşam saat 21.00’de karşılaşacak. Fransa ile millilerimiz daha önce 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaşmış ve yenilmişti.

Haberin Devamı