Gazete Vatan Logo
Futbol Panzer dona kaldı

Panzer dona kaldı

Sahasında Fatih Tekke’nin takımı Zenit ile berabere kalan B.Münih turu riske attı

Penaltıyı kaçıran Ribery dönen topu ağlara gönderip Bayern’i öne geçirdi.

Ancak Lucio 60. dakikada kendi kalesini vurarak UEFA finalini zora soktu.

Uefa Kupası’nın bu seneki büyük favorisi Alman ekibi Bayern Münih kendi sahasında konuk ettiği Rus temsilcisi Zenit St.Petersburg ile 1-1 berabere kalarak final biletini riske attı. Fatih Tekke’nin kulübede oturduğu yarı final mücadelesine hızlı başlayan ev sahibi ekip daha 18. dakikada Ze Roberto’nun ceza sahası içinde faulle durdurulması ile penaltı kazandı. Atışı kullanan Franck Ribery meşin yuvarlağı kalecinin üstüne nişanlamasına rağmen topun şans eseri Fransız yıldıza geri sekmesiyle ikinci denemesinde sonuca ulaştı: 1-0.

İSKOÇYA’DA GOL YOK

2. yarıya da baskın başlayan Bayern buna rağmen disiplinden kopmayan Ruslar karşısında fazla pozisyon bulamadı. 60’da Zenit’in seyrek gelişen ataklarında Arshavin’in sert ortası Lucio’nun kafasına çarpınca Bayern kendini vurmuş oldu: 1-1. Ev sahibi ekip Lucio ve Podolski’nin gayretlerine rağmen kaleci Malafeev’i aşamadı. Kontra ataklarla son saniyelerde Tymoschuk’un ayağından galibiyet golünü kaçıran Rus temsilcisi bu skorla rövanş için avantajlı bir konum elde etti.

Gecenin diğer yarı final mücadelesinde ise Fiorentina deplasmanda Glasgow Rangers’la 0-0 berabere kalarak İtalya’ya umutla dönmüş oldu.

Haberin Devamı