Gazete Vatan Logo
Futbol 'Oyuncularımız kazanacağımıza inanıyor'

'Oyuncularımız kazanacağımıza inanıyor'

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Roberto Iniguez açıklamalarda bulundu.

'Oyuncularımız kazanacağımıza inanıyor'

Roberto Iniguez, Ekaterinburg’un ev sahipliğinde, Rusya’da 18-24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunda oyuncularının kazanacaklarına inanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Iniguez, yaptığı açıklamada, grupta Bourges Basket ile yapacakları ilk maça konsantre olduklarını belirterek, ”O maçta başarılı olmalıyız. Şu an Sekizli Final’in en büyük anahtarı ilk maçımız. Takımda her şey yolunda, eksiğimiz bulunmuyor” diye konuştu.

Geçen sezon İspanya’nın Ros Casares takımıyla FIBA Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Iniguez, en önemli şeyin oyuncuların inanması olduğunu vurgulayarak, ”İlk maçı aştıktan sonra her maçı teker teker ele alacağız. En önemlisi de oyuncularımızın kazanacağımıza inanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sekizli Final’de B Grubu’ndaki rakiplerini değerlendiren İspanyol çalıştırıcı, şöyle devam etti:

”Grupta ilk maçımızı yapacağımız Fransa’nın Bourges Basket takımı çok tehlikeli bir ekip. Uzun süredir aynı ekiple çalışıyorlar. En güçlü rakiplerden biri. İtalya’nın Famila Schio takımı da çok iyi bildiğimiz, tanıdığımız bir ekip.

Onlarla aynı grupta mücadele ettik. Rusya’nın Sparta&K Moskova Region ekibi ise çok güçlü bir takım. Uzun süredir aynı oyuncularla oynuyorlar. Kesinlikle bu turnuvanın favorisi.”

”Galatasaray da favorilerden biri”

Roberto Iniguez, Sekizli Final’de mücadele edecek Galatasaray’ı da turnuvanın favorileri arasında gösterdi.

Sarı-kırmızılıların çok iyi oyunculara sahip olduğunu dile getiren Iniguez, ”Galatasaray müthiş bir kadrosu olan, inanılmaz yatırımlar yapılmış, çok güçlü bir takım. Favorilerden biri olduğuna inanıyorum. Geçen sezon da çok iyiydiler. Bu sezon da çok iyiler” diye konuştu.

Geçen sezon Sekizli Final’de dördüncü olan Fenerbahçe ile bu sezonki takım arasında kıyaslama yapmanın doğru olmadığını belirten İspanyol teknik adam, ”Geçen sezon farklı bir takım vardı, bu sezon daha farklı bir takım var. Sekizli Final’de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Biz kazanınca taraftarımız da mutlu oluyor. Onlar mutlu oldukça biz daha da mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

”Futbol takımına çok sevindim”

Roberto Iniguez, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Futbolu çok sevdiğini anlatan Iniguez, şunları kaydetti:

”Viktoria Plzen maçını izledim. Futbol takımının çeyrek finale kalmasından dolayı çok mutlu oldum. Futbolu çok seviyorum. Oğlum da İspanya’nın Villarreal takımının altyapısında oynuyor. Yıllardır futbol izliyorum. Futbol
takımımızın da başarılı olması Fenerbahçe için çok önemli.

Çünkü büyük bir taraftar kitlesi oradan geliyor.”

Haberin Devamı