Gazete Vatan Logo
Futbol Onlar artık Beşiktaşlı değil!

Onlar artık Beşiktaşlı değil!

Kasımpaşa Başkanı Zafer Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri İhsan Kalkavan, Turgay Ciner ve Mübariz Mansimov'un Beşiktaş kulübündeki üyelikleri sonlandırıldı.

Onlar artık Beşiktaşlı değil!

Siyah-beyazlılarda çarşamba akşamı yapılan yönetim kurulu toplantısının en önemli gündem maddesi halen Kasımpaşaspor yönetiminde görev yapan Beşiktaş kongre üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesiydi.

Futbol Federasyonu, hakem Barış Şimşek'in kural hatası yaptığı gerekçesiyle Kasımpaşa-Beşiktaş maçımın tekrar oynanmasına karar verirken, olaylar nedeniyle iki kulüp arasında gerilen ilişkiler kopma noktasına geldi.



Kendilerine yapılan başvuru üzerine konuyu değerlendiren yönetim, tüzük gereği "Başka kulüpte yöneticilik yapan üyenin üyelik hakları askıya alınır" maddesine dayanarak öncelikle bu dört ismin üyeliklerini askıya aldı. Daha sonra da bu dörtlüyü disiplin kuruluna sevketme kararı aldı. Disiplin kararına göre ihraç kararı kesinleşmiş olacak.



Hatta Beşiktaş taraftarı oldukları herkesçe bilinen bu dört ismin üyeliklerinin düşürülme kararının hiç tartışılmadan, oybirliği ile alındığı öğrenildi.

"20'Yİ AŞKIN DİLEKÇE VARDI"

Sicil Kurulu Başkanı Firuz Drahşan da DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bize ulaşan 20'yi aşkın dilekçe vardı ve hepsinde de sözü geçen dört kişinin Beşiktaş Kulübü'yle ilişkisinin kesilmesi yolunda karar verilmesi isteniyordu. Ben de tüzük gereği bu dilekçeleri yönetim kuruluna sundum. Onların vereceği karara göre hareket edeceğiz. Yönetim olumlu, ya da olumsuz kararını bize bildirecek, biz de kamuoyunu yapacağımız açıklama ile aydınlatacağız."

Haberin Devamı