Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Olimpiyatı almış gibi yatırıma devam

Olimpiyatı almış gibi yatırıma devam

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TEŞVİKİYLE inşaatına başlanan 789 tesisten 213’ü dün Başbakan’ın da katılımıyla açıldı

Olimpiyatı almış gibi yatırıma devam

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan sportif yatırımının ilk adımı dün atıldı. Yapımına başlanan 789 spor tesisinden 213’ü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, G.Saray CEO’su Lutfi Arıboğan, Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen, F.Bahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Beşiktaş’ın hocası Biliç, G.Saray’ın hocası Mancini, Milli Takım Genel Koordinatörü Rüştü Reçber, Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen, ve Başbakan Erdoğan’ın futbol oynadığı dönemden takım arkadaşları, biten 213 spor tesisinin açılış töreninde yer aldı.

‘BÜTÇEYİ YİNE SPORA AYIRDIK’

Sporla ilgili yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan ve 789 tesis açacaklarını söyleyen Başbakan, törende yaptığı konuşmada son anda kaybettiğimiz 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleme hakkıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Türk sporuna yaptığımız yatırım ortada ve bunu devam ettireceğiz. 2020 yılındaki Olimpiyatlar’ı alamadık. Bu hakkı bize vermediler ama emin olun kaybeden biz olmadık. Bu hakkı bize vermeyenlerdir asıl kaybedenler. Biz olimpiyat için hazırladığımız bütçenin tamamını yine spor için kullanacağız. Bunun için ayırdığımız tüm parayla sportif yatırımlarımız devam edecek.”

‘Tarihi bir gün’

Açılışta Başbakan Erdoğan gibi bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan’a teşekkür etti. Kılıç konuşmasında, “Türk sporu adına tarihi ve unutulmayacak bir gün yaşıyoruz. Sayın Başbakan’ım, spor camiası ve Türk gençliği olarak ne zaman arkamıza baksak sizi gördük. Size teşekkür ediyoruz. Ülkemizi, Türkiyemiz’i bir spor ülkesi yapmaya hazırız” dedi.

Mancini: İdman için müsaadenizi istiyorum

Açılışta hazır bulunan G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, tören sona ermeden Sinan Erdem Spor Salonu’ndan ayrılmak zorunda kaldı. Takımını akşam antrenmanına çıkarması gerektiğini söyleyerek Başbakan Erdoğan’dan izin isteyen Mancini, daha sonra yanındaki bazı futbolcularıyla birlikte Florya’nın yolunu tuttu.

5.25 milyarlık yatırım

Törende konuşan Suat Kılıç, 2002 yılından önce Spor Teşkilatı’nın spora sadece 200 milyon lira bütçe ayırabildiğini ancak yapımı tamamlanan 213 tesisle birlikte toplam 789 tesisin yatırım büyüklüğünün 5 milyar 250 milyon lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı