Gazete Vatan Logo
Futbol Oley oley oley İspanya

Oley oley oley İspanya

Boğalar, Euro 2012’yi de alıp üst üste 3 büyük turnuvayı kazanan ilk ülke oldu

Oley oley oley İspanya

Grupta 1-1 berabere kalan iki takımın final mücadelesinde İspanyollar Silva ve Alba’nın ilk yarıdaki golleriyle rahatladı. Değişiklik hakkı biten İtalya, 57’de Motta sakatlanınca 33 dakika 10 kişi oynarken, Fernando Torres ve Mata’nın golleri Boğalar’ı tarihe geçirdi.

LAFI fazla dolandırmadan iki takım arasında sonucu belirleyen istatistiği ortaya koyalım... İspanya’nın ilk golünün geldiği 13. dakikaya kadar Matadorlar’ın 116 pasının 103’ü isabet bulmuş. Yani sıkıcı bir şekilde pas yapıp futbolun keyfini çıkarmakla itham edilen İspanyollar neredeyse yüzde 90’lara ulaşan bu oranla İtalyan orta sahasını allak bullak edip perdeyi açtı David Silva ile...


NEGREDO kararından vazgeçen Del Bosque, Fabregas’ı sahaya sürerken La Massia talebesi 13’te kendi çabasıyla İtalyan savunmasını delip çizgiye indi ve ortaya çevirdiği topta Silva’ya kalan sadece boş kaleye dokunmaktı. Turnuvanın başından bu yana oyunun kaderini hep elinde tutan Gök Mavililer ilk kez geriye düşmenin şaşkınlığı ile ‘hayata’ dönmekte zorlanırken 4-6-0’ın ağa babası İspanyollar da ritmini daha da arttırmak bir yana rölantiye aldı oyunu.

AZZURI’LER Antonio Cassano ve Andrea Pirlo ile uzaktan rakip kaleyi yoklarken orta sahanın hakimiyetini elinde bulunduran İspanya rakibine nefes bile aldırmadı bu bölgede. Oyun düzeninin tamamen dışına çıkan İtalya geride boş alan bırakınca bu kez ‘işinin ehli’ Xavi, yeni takım arkadaşı Alba’dan aldığı pası yeniden savunma arkasında bu oyuncuyla buluşturdu. Buffon’u plase ile avlayan Barcelonalı durumu 2-0 yapıp İtalyanlar’ın hevesini de kursağında bıraktı.

ARTIK TEK BÜYÜK!

PRANDELLI’NİN devre arasındaki motivasyon konuşmasının ardından sahaya çıkan İtalyanlar’ın ateşi 10 dakika sürerken İspanya yine oyunu kıpırdanamaz noktaya getirdi. En iyi savunmayı topu kendi ayağında tutarak yapan Matadorlar 84’te Torres’le farkı üçe çıkartırken 88’de ise Chelsea’li yıldız bu sefer vurmayıp pası Mata’ya çıkardı ve boş kaleye yollanan top maçın skorunu 4-0 olarak belirledi.

İSPANYA ilk kez ‘futbol’ oynamayı düşünürken İtalya da ilk kez ‘en kötü’ günündeydi. Üst üste 3 büyük turnuvada şampiyonluğa ulaşmak artık İspanya haricindeki Avrupa takımlarının hafızasında kötü bir anı olarak kalacak. Çünkü artık Yaşlı Kıta’nın tek büyüğü İspanya.

Muhteşem 7’li tarihe geçti

İTALYA’YI devirip üst üste 3. dev organizasyonda şampiyonluk yaşarken, Boğalar’ın 7 oyuncusu isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdı. Euro 2008’in ardından 2010 Dünya şampiyonluğuna ulaşan takımın kadrosundaki ve İspanyollar’ın ‘Muhteşem 7’li’ lakabını taktığı Casillas, Ramos, Xavi, Iniesta, Fabregas, Alonso ve Torres Euro 2012 şampiyonluğu ile birlikte üst üste 3. kez bu başarıya ulaştılar.

Prim 300’er bin Euro

ÜST üste 2. şampiyonluğuna ulaşan İspanyol oyuncular bu galibiyetle birlikte 300’er bin Euro prime hak kazandı. Yarı finale yükselerek 100 bin Euro kazanan, bu turu geçerek de bu rakamı 150 bine yükselten Matadorlar, şampiyonluğa ulaşarak ceplerini doldurdu ve İspanya Futbol Federasyonu’ndan toplam 300’er bin Euro kazandı.

‘Zafer halkımız için’

Del Bosque: “Bu şampiyonluğu İspanyol futboluna ve halkına adıyorum.”

KARİYERİ başarılarla dolu olan İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque maç sonunda rakibi İtalya’yı överek bu zaferi İspanya futbolu ve halkı adına kazandıklarını söyledi.

Tecrübeli teknik adam, “Oyuncular gerçekten çok çalıştı. Düşündüğümüzü çok iyi bir şekilde sahaya yansıtmayı bildik. Yükselişe geçen muhteşem bir rakiple karşı karşıyaydık” diye konuştu. Sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Puyol ve Villa içinse şu yorumu yaptı:

‘BİZİMLEYDİLER’

“Heyecanlarını paylaşmak için takım arkadaşlarını yalnız bırakmadılar. Her an bizimle birlikteydiler. Bu zaferi tüm İspanya futboluna ve halkına adıyorum. Çok büyük bir zafere imza attık.”



Prandelli: Sıradışıydı

İSPANYA’YA 4-0 yenilerek, İtalya’nın hocası Cesare Prandelli, rakibin yarı finali kendilerinden 1 gün önce oynamasının verdiği dezavantaja vurgu yaptı. Prandelli “Epey zorlandık. Açıkça görüldü ki İspanya bizden daha dinç çıktı. Yarı finalde çok enerji harcadık ve toparlanacak vaktimiz olmadı. Her şeye rağmen sıradışı bir turnuvaydı ve tüm takımımı Euro 2012’de gösterdikleri efordan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Cesare ile ilk kez yenildiler

İTALYA, teknik direktör Cesare Prandelli döneminde resmi maçlarda ilk kez yenildi. İtalya elemelerde 8 galibiyet 2 beraberlik alırken, finallerde ise hem İspanya hem de Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı, İrlanda’yı 2-0 yenen İtalyanlar, çeyrek finalde İngiltere’yi penaltılarda elemiş, yarı finalde Almanya’yı 2-1’le geçmişti.

Kalesini gole kapattı

ilk maçta İtalya ile 1-1 berabere kalan İspanya sonraki 5 maçta da kalesini gole kapattı. Böylece İspanya kalecisi Iker Casillas uzatmalara giden Portekiz maçı dahil turnuvada 509 dakika gol yemeden turnuvayı bitirmiş oldu. Cassilas ayrıca kaptan olarak Avrupa Şampiyonası Kupası’nı kaldıran ilk kaleci oldu.

Torres’in boşu yok

İspanyol golcü Fernando Torres, 2 farklı Avrupa Şampiyonası finalinde gol atan ilk oyuncu olmayı başardı. Euro 2008 final maçında takımının tek golünü atan Torres, Euro 2012 finalinde bu kez 3. golü atan isimdi, Fernando Torres toplamda Avrupa şampiyonalarında 5 gole ulaştı ve İspanya’nın en golcü oyuncusu oldu.

Xavi 2 farklı Avrupa Şampiyonası’nda asist yapan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

TWİTTER

- Mario Balotelli Platini’yi evinden aldıracak.
- Yeniköy Kasabı bir kez daha şampiyon!
- Balotelli Plati’niye kafa atmaz oynadım 4 oran vardı tuttu...
- Kasap ve çocukları Avrupa Şampiyonu oldu.
- İspanya Barça’nın ekmeğini bir kez daha yedi.
- Cüneyt Çakır uzatmaları ne güzel de gösterdi be.. Çok başarılı.
- İspanya’dan kaçmak için Almanlar yarı finalde elenmiş.

Haberin Devamı