Gazete Vatan Logo
Futbol Milliler'e hazin son!

Milliler'e hazin son!

EURO 2016 elemelerindeki ilk maçımızda İzlanda deplasmanında adeta kaybolduk.

Milliler'e hazin son!

Kİ turnuvayı kaçırmış, ne olursa olsun 2016’ya gitmeyi kafasına koymuş A Milliler hayırlı başlangıç yapayım derken İzlanda’da bozguna uğradı: 0-3.Milli Takım’ı kamp süresi boyunca takip eden bir muhabir olarak bu skora ben de çok şaşırdım. Her türlü senaryoya karşı bir cevabımız olacakken İzlanda’nın fiziğine ve oyun zekasına karşılık veremedik.

İLK yarı zaten tanınmayacak haldeydik. Uzun top ve duran toplar ‘Amannn’ dedirtti. Golü yedik kıpırdanamadık bile. İkinci yarıyı bekledik; ne de olsa hamle gelecekti. Ama Ömer Toprak’ın kırmızı kartı olası beraberlik umudumuzu da söndürdü. Terim risk aldı 3 oyuncu değiştirdi, değişen tabela oldu.

İlk maçtan eyvah yine mi gidemeyiz hissine kapılmayın, İzlanda sadece bize değil gruptaki tüm takımlara ters gelecek. Biz de kırıp dökmeden önümüze bakacağız. Bu takıma gelecek ekstra bir oyuncumuz yoksa elimizdekilerin en iyisi buysa elden de başka bir şey gelmez!

AH BURAK AH!

İLK tehlikeli atak İzlanda’dan geldi. Zaten yan topları ve kornerleri seviyorlardı. Skulason soldan ortaladı arka direğe doğru Bödvarsson kafayı vurdu, üsten aut. Ne demiştik İzlanda kornerleri seviyor. Bu dakika yani 18’e kadar 3. korner de Bödvarsson Onur’un içerde kalıp cebelleştiği anlarda golü yazmayı başardı: 1-0.

Haberin Devamı

32’DE İzlanda ikiyi kaçırdı. Hallfedsson öne kesti, Sigthorsson vurdu ama Onur açıyı kapamıştı. 37’de yine kopa bir gol geliyordu ki Hallfredsson’un ortasına Bjarnason kafayı yan ağlara vurdu. 43’de ikinci şutumuz geldi, Arda vurdu kaleci Halldorsson kornere çeldi. Koca ilk yarıyı 2 şutla kapatarak devreyi kapattık.

2. yarı risk almak zorundaydık ancak Bödvarsson müsait pozisyonda boş kaldı vurdu, aut. 59’da maçın en kötü senaryosu gerçekleşti. Ömer adamını kaçırmıştı topu eliyle kesti, kızardı. Artık 10 kişiyiz ve bu pozisyonun devamında da Onur maçın bence en kritik topunu çıkardı.

70’DE öyle bir gol kaçırdık ki bir daha zor bulurduk. Arda’nın içeriye ortasını Burak önce düzeltip tam yere düşerken vurdu, kaleye mesafede kısaydı ama olmadı (!) aut. 76’da ise umutlarımız söndü. Sigurdsson vurdu, Onur müdahale etti ama top direkten döndü, Sigthorsson tamamladı: 2-0.

Haberin Devamı

SANTRA oldu 1 dakika sonra bu sefer sağ içten Sigthorsson bir kez daha vurdu: 3-0. Daha ilk maç ama keşke bir beraberlikle dönseydik. 8 maçta 1 kez yenmişiz şu ufacık ülkeyi...