Gazete Vatan Logo
Futbol Mevlüt Aslan'a Fransız kalmadı

Mevlüt Aslan'a Fransız kalmadı

G.Saray'ın milli futbolcuyu kadrosuna katmak için İstanbul'da gerçekleştirdiği transfer zirvesinin detaylarını VATAN açıklıyor

Mevlüt Aslan'a Fransız kalmadı

G.SARAY, Mevlüt Erdinç transferinde sona çok yaklaştı. A Milli Takım'la birlikte şu an kampta bulunan yıldız futbolcunun menajeri Pierre Frelot ve menajer Ceylan Çalışkan önceki gün sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Les Ottomans'ta bir görüşme gerçekleştirirken, G.Saray yıllık 2 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme önerisinde bulundu.

TARAFLAR prensip olarak anlaşma sağlarken, menajerleri şu an İrlanda maçı için Dublin'de bulunan Mevlüt'le bir görüşme yapacaklar. Oyuncu kanadında anlaşma sağlanmasına rağmen transferin son durumu G.Saray yönetiminin, kulübü St.Etienne'le yapacağı görüşmelerden sonra belli olacak. St.Etienne, 3 yıl daha sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki futbolcuyu Rennes'den 4.5 milyon Euro'ya kadrosuna katarken, G.Saray'ın da transferi bu seviyede bir rakama bitirmesi bekleniyor.

SOCHAUX’DA PARLADI

KARİYERİNE Fransa'da başlayıp şu ana dek doğduğu ülkede sürdüren Mevlüt'ün ilk olarak yıldızı Sochaux'da (79 maçta 24 gol, 11 asist) parladı. Sonrasında 8.5 milyon Euro karşılığında PSG’nin yolunu tutarken, başkent ekibinde 2.5 sezonda 78 maçta 24 gol, 8 asistlik bir performansa imza attı.

‘KISMET OLMADI’

PSG'Yİ Araplar'ın satın alması ve astronomik rakamlarla birçok dünya yıldızının transfer edilmesinin ardından milli yıldız bu kez 6.6 milyon Euro'ya Rennes'e transfer oldu. 1.5 yıl formasını giydiği Rennes'de 48 maçta 15 gol, 5 asistlik bir performansa imza atan ve 2013-14'ü yine bu külüpte açan Mevlüt daha sonra transfer sezonu kapanmadan 4.5 milyon Euro bonservisle Saint Etienne'li oldu.

ST. Etienne'de 25 maçta şans bulup, 8 kez ağları sarsan ve 3 de asist yapan milli futbolcu daha önce ay-yıldızlı ekibin kampında takım arkadaşlarına “Artık dönme vaktim geldi. Yıllardır istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı” diyerek Türkiye'de oynamak istediğini aktarırken, bu konuda menajerlerine talimat vermesinin ardından G.Saray'ın transferi bitirmek için devreye girdiği ifade edildi.

Haberin Devamı