Gazete Vatan Logo
Futbol Medya taca çıktı

Medya taca çıktı

İstifası istenen Terim, finalleri garantileyince tekrar ‘İmparator’ oldu

Son 2 maça kadar Fatih Terim’i ağır eleştiren yazılı ve görsel medya Norveç ile Bosna zaferleri sonrası ‘U’ dönüşü yaptı. İyi futbol oynamadığımız gerçeği unutulursa şampiyonada işimiz zor.

Türk Spor Medyası 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri sırasında bir kez daha tartışmaya açıldı. Berabere kaldığımız Malta maçı, yine sadece 1 puan alabildiğimiz Moldova mücadelesi ve Ali Sami Yen’de Yunanistan’a 1-0 yenildiğimiz karşılaşmanın ardından son derece sert başlıklar kullanıp milli takıma ağır eleştirilerde bulunan ve Fatih Terim’i istifaya davet eden spor medyası, Norveç ve Bosna Hersek galibiyetlerinin ardından 180 derecelik dönüş yaptı.

Kaybedilen puanların ardından aceleci davranıp “Ruhuna El fatiha”, “Fesupanallah”, “Futbol bitmiş”, “Terim İstifa”, “Dersler Boş Geçiyor”, “Dersi komşu verdi”, “Milli takım nerede” gibi başlıklar atan spor sayfaları, finallere gitmeyi garantileyince, “Hepinize helal olsun”, “Çılgın Türkler”, “Oh be dünya varmış”, “İmparator omuzlarda”, “Türkiye olmadan avrupa olmazdı”, “Şeref Diploması”, “Öyle mutluyuz ki”, “Alın TERİMizle” şeklinde başlıklarla adeta günah çıkarttı.

Kolay gruptan zor çıkan, son 2 maçı kazanmasına rağmen hâlâ iyi bir futbol ortaya koyamayan millilerin EURO 2008’de bu görüntüsüyle başarılı olması zor görünürken, işte spor medyasının tam anlamıyla ofsayta düştüğü başlıkları ve yorumlar...

Çuvaldızı önce kendimize batıralım...Moldova maçının ardından “Selam Müthiş, Futbol Bitmiş” başlığı atmışız VATAN Gazetesi olarak. Yunanistan yenilgisinden sonra ise spor sayfamızda “ Ruhumuza El fatiha” başlığı yer almış. Finaller garantilenince ise “Hepinize helal olsun” başlığını atmışız, ayrıca Terim’le ilgili olarak da “İstifa etmeyerek yürüklere su serpti” yorumunu yapmışız.

HÜRRİYET GAZETESİ: Yunanistan yenilgisi sonrasında en ağır eleştirilerde bulunan gazetelerden biri olmuş. Spor sayfasına “Dersi komşu verdi” başlığını koyan Hürriyet, Bosna maçının ardından finalleri garantileyince “Öyle mutluyuz ki” başlığı atmış ve “Bu ülke sizinle bir kez daha gurur duydu Fatih’in aslanları” demiş.

SABAH GAZETESİ: Kötü gittiğimiz döneme Terim’e gönderme yapan üç sert başlık atmış. “Dersler Boş”, “Ruhuna Fatiha” ve “Fatih Terim İstifa” diyen Sabah Spor Servisi, finaller garantilenince “Türkiye Olmadan Avrupa Olmazdı” başlığını koymuş.

MİLLİYET GAZETESİ: Moldova beraberliğinin ardından “Fesupanallah”, Yunanistan yenilgisinden sonra ise “Bu kadar fazla” başlıklarıyla spor sayfasını çıkarmış, finaller garantilenince ise “Şeref diploması” başlığı koyan Milliyet Spor Servisi “Terim’in gençleri Norveç’den sonra Bosna’yı da geçerek başarıyla mezun oldu” yorumunu yapmış.

Fatih Terim ve futbolcularına ağır eleştiriler getiren spor gazetelerinden FANATİK Yunanistan yenilgisinin ardından ana sayfasına “Mehmetçik Aurelio Buradaaaa, Türkiye Buradaaaa” ve iç sayfasına da “Ve Terim İstifa” başlığı atarken, Bosna karşılaşmasının ardından “Teşekkürler Türkiye” başlığı atıp, “İşte emeği geçenler” diyerek 2008 elemelerindeki tüm kadro ve teknik ekibin resimlerini koymuş.

Bir başka spor gazetesi FOTOMAÇ, Yunanistan maçının ardından 15 şehidin adını yazıp “burada” başlığı atıp ardından da daha büyük puntolarla “Milli Takım Neredeee” demiş. Aynı gazete önceki günkü baskısında ise “ alınTERİMizle” başlığı atıp “Türkiyem finallerde. Ne Mutlu Türküm diyene” alt başlığıyla çıkmış.

Haberin Devamı