Gazete Vatan Logo
Galatasaray Maliye'den kulüplere rekor ceza

Maliye'den kulüplere rekor ceza

Mehmet Şimşek, bazı kulüplere 100 milyon lira vergi borcu çıkarıldığını ve ayrıca ceza kesildiğini söyledi.

Maliye'den kulüplere rekor ceza

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Süper Lig'deki bazı kulüplerin vergi incelemelerinin tamamlandığını belirterek, "Bu kulüplere 100 milyon lira vergi borcu çıkarıldı ve ayrıca ceza kesildi. Bu cezaları tahsil edeceğiz. Mahremiyetten ötürü isimleri açıklamıyorum ama o kulüplerimiz kendilerini biliyor" dedi.

GALATASARAY LİSTEBAŞI!

Şimşek "Biz çoğu kez kulüplerimizi uyardık. Hiçbir sektör 77 milyonun hakkını kayba uğratamaz" derken menajerlerin kayıt dışı aldıkları ücretlerin ve sponsorluk anlaşmalarının da mercek altına alındığını söyledi. İnceleme yapılan ve fatura çıkarılan kulüpler arasında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de olduğu öğrenildi.

ASIL BORÇ 54 MİLYON, CEZASI 69 MİLYON LİRA

Büyükler arasında vergi borcu anlamında en sıkıntılı kulüp olarak Galatasaray öne çıktı. 54 milyon TL asıl borcu bulunan sarı-kırmızılılar’ın 69 milyon TL de cezası bulunuyor.

RANDEVU ALINDI

Ünal Aysal dönemi yöneticisi Adnan Nas, vergi borcu ile ilgili Maliye Bakanlığı’ndan randevu aldıklarını ancak seçim nedeniyle gidemediklerini söyledi. Yönetimin değişmesi sonrası bu kez Refik Arkan bakanlıktan randevu talep etti.

Haberin Devamı