Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Lig değil antrenör öğütücü

Lig değil antrenör öğütücü

Geçen sezon 18 takımda, 34 haftada toplamda 53 teknik direktöru¨n görev aldığı PTT 1. Lig’de, bu sezon da ilk 6 hafta sonunda 6 çalıştırıcı takımıyla yollarını ayırdı.

Lig değil antrenör öğütücü

TFF 1. Lig’de 6 hafta sona ererken, şimdiden 6 kulüp teknik adamlarıyla yollarını ayırdı. Geçen sezon ligde toplam 53 çalıştırıcı görev alırken kafalara ‘Bu sezon daha büyük bir kıyım mı olacak?’ sorusu geldi. Şimdiye kadar Adana Demirspor’da Erkan Sözeri, Balıkesirspor’da Reha Erginer, Manisaspor’da Mehmet Altıparmak ve Koray Palaz, Samsunspor’da Engin Korukır ve Sivasspor’da Osman Özköylü görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Bu isimler problemin kaynağının kulüp yönetimleri olduğunu söylerken, TFF’ye bu konuda çok iş düştüğünün altını çizdiler.

Sezon başlamadan Manisaspor’la anlaşan, ancak hiçbir resmi maça çıkmadan kulüple yolları ayrılan Mehmet Altıparmak, bu kadar hızlı teknik adam değişikliğinin sebebi olarak; kulüplerin borç batağında olup, verdikleri sözleri tutmamasını gösterdi. Türkiye’de kulüpleri yönetenlerin sporun içinden gelen insanlar olmadığını belirten deneyimli teknik adam “Almanya’da federasyon transferleri yönetirken, kulüpleri de denetliyor. Türkiye’de hangi kulüp denetleniyor? Türk futbolcuların alacağıyla ilgili federasyon bir karar verse Türkiye’de çoğu takım kapanır” dedi.

Haberin Devamı

'ADALET BUNUN NERESİNDE?'

Sivasspor’la yolları ayrılan Osman Özköylü, “Kulüpler artık birilerinin oyuncağı halinde. Her gelen yeni yönetim bir öncekinin enkazını toplarken, suçlu hep hoca oluyor” ifadelerini kullandı.

Samsunspor’dan kendi isteğiyle ayrılan Engin Korukır, “Bir teknik adamın bir sezonda 2 kere mukavele hakkı var ama kulüpler istediği kadar hoca çalıştırıyor. Adalet bunun neresinde?” diye konuştu.

Adana Demirspor’la yolları ayrılan Erkan Sözeri, “Kulüplerin borçları kabardıkça ödemeler aksıyor, bu da oyuncuların performansını etkiliyor. Kötü sonuçlar gelince de giden kişi teknik direktör oluyor” açıklamalarında bulundu.

'TEKNİK DİREKTÖRLER İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR'

Manisaspor’dan kendi isteğiyle ayrılan Koray Palaz, TFF 1 Lig’de yaşanan teknik adam değişikliğiyle ilgili kulüplerin istikrar konusunda sağlam adım atamadıklarını belirtti. Türkiye’de teknik direktörlük yapmanın çok zor olduğunu söyleyen Palaz, “En büyük sıkıntı hocalarda, kulüplerde itibarsızlaştırılıyor. Bu durum ülkede kanayan bir yara ve yarın sabah ne olacağınız hiç belli değil bir kulübün başındayken. Futbolumuz içler acısı bir durumda” dedi. Son olarak Balıkesirspor’dan kendisi ayrılan Reha Erginer de “Genel bir yorum yapmam gerekirse başarısızlıkta malesef ilk değişenler hocalar. Öncelikle sistem değişmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

(Hakan Akar( Karar)