Gazete Vatan Logo
Futbol Kupa neden gelmesin?

Kupa neden gelmesin?

G.Saray’ın Kübalı yıldızı Calderon, CEV Cup finali öncesi VATAN’a konuştu

Kupa neden gelmesin?

BAYAN voleybolunda Avrupa’nın iki numaralı organizasyonu olan CEV Kupası’nda finale yükselen G.Saray’ın en önemli skor gücü Rosir Calderon Diaz, VATAN’a konuştu... CEV Kupası’nda set başına 6.54 sayı üreten ve sarı-kırmızılıların en skoreri olarak ön plana çıkan Kübalı, şampiyonluğu almamaları için bir neden olmadığını belirtti.

İLK maçı 27 Mart’ta İstanbul’da,rövanşı ise 31 Mart’ta İtalya’da oynanacak final turunun çok zorlu olacağını ifade eden Calderon şunları söyledi:

‘RÖVANŞLAR ZORDU’

“TABİİ ki her finale geliş yolu gibi bizimki de çok zorlu geçti. Buraya gelene kadar büyük adımlar atmak zorunda kaldık ve bunu başarabildiğimiz için mutluyuz. Özellikle oynadığımız rövanş maçları çok zordu. Romanya’da 2004 Tomis Constanta ile oynadığımız maç çok zorlu geçti. Ancak o ilk maçtı ve oradaki yenilgiyi İstanbul’da telafi edebildik. İlk maçı 3-0 kazanarak gittiğimiz Belçika’daki Asterix Kieldrecht maçında da çok zorlandık ve turu altın setle geçtik.

ALTIN set kuralı belki eleştiriliyor fakat bir güzelliği var. İki takım da bir maç kazandığı için 15 sayılık final setinin iyi olduğunu düşünüyorum.

‘ARSIZIO KÖTÜ OLAMAZ’

-FİNALDE karşılaşacağımız Yamamay Busto Arsizio hem İtalya Ligi’ni lider bitirmiş hem de CEV Kupası’nda finale yükselmiş bir ekip. Henüz onları izlemediğim için bireysel düşüncemi söyleyemeyeceğim. Ancak İtalya Ligi’ni tek mağlubiyetle lider bitirip, finale çıkan bir takım kötü takım olamaz.

-BEN çok iddialı konuşmayı sevmem. Mesela ‘Şampiyon olacağız’ demekten bugüne kadar hiç hoşlanmadım. Çünkü bu hep kötü şans getirir. Tabii ki lig, Türkiye Kupası ve Avrupa’da şampiyonluk kazanmak çok zor olacak ama bizim bu kupaları müzemize götürmememiz için hiçbir neden yok.”

'KALMAK İSTİYORUM'

Arkadaşımız Murat Yücekök’e samimi açıklamalar yapan Rosir Calderon Diaz, Türkiye’de çok mutlu olduğunu belirtirken, gelecek sezon da sarı-kırmızılı formayı giymek istediğini ifade etti.

‘Hedefim hep en iyisini yapmak’

VOLEYBOLA başladığım ilk günden beri hedeflerim aynı. İyi oynamak, takımın kazanmasına yardımcı olmak.

‘Olimpiyata katılmak kolay değil’

ANKARA’DA 1-7 Mayıs’ta düzenlenecek olan Olimpiyat Avrupa Kıtası Elemesi’nde mücadele edecek olan A Milli Bayan Voleybol takımımızın şansını da değerlendiren Calderon, “Avrupa’dan olimpiyata gitmenin çok çok zor olduğunu ve rakiplerin güçlü olduğunu biliyorum. Federasyon özel bir çalışma yapıp daha çok oyuncunun denenmesi için bu sene 2+1 yabancı kısıtlaması getirildi. Çok zor ama Türkiye’nin yapamayacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı