Gazete Vatan Logo
Futbol Kupa geliyor kupa

Kupa geliyor kupa

EuroChallenge Final Four’u ilk maçında evsahibi Szolnoki Olaj’ı dize getirerek adını finale yazdırdı

Kupa geliyor kupa

Beşiktaş Milangaz, EuroChallenge Final Four’u ilk maçında evsahibi Szolnoki Olaj’ı dize getirerek adını finale yazdırdı.

Kartal çok kötü hücum ederek, kullandığı 73 atışın 50’sini kaçırdığı maçta yaptığı sert savunma ve 50-39’luk ribaunt üstünlüğüyle kazandı. Erceg 17 sayı, 9 ribauntla yıldızlaştı.

BU sezon sakatlık ve rotasyon darlığı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşasa da birçok kez kendisinden beklenmeyen işleri yaptığını, herkesi şaşırtan galibiyetler aldığını görmüştük Beşiktaş Milangaz’ın... Dün ise yine zoru başardı siyah-beyazlılar ama bu kez işi zorlaştıran tüm sebepleri kendi yarattı.

-BÜYÜK favori olarak çıktığı maça iyi başlamak, rakibe kazanma umudu vermemek açısından çok önemliydi ama bunu başaramadı siyah-beyazlılar... 40 dakikada kullanılan 73 şutun 50’si kaçtı. Kısaların kötü günü telafisi olmayan bir maça geldi, kullanılan 15 üçlüğün sadece 2’si isabetli oldu. Pops Mensah-Bonsu 13 sayı, 12 ribauntla oynuyorken daha 3. periyodun başında 4. faulünü yaptı, buna karşın 4. çeyreğin başında fark 10’a çıkmışken, maçın krize girmesine izin verdi siyah-beyazlılar.

-AMA tüm bunlara karşın kazandı Kartal... İki pota altındaki atletizm üstünlüğünü sahaya yansıtıp, ribauntlarda 50-39’luk üstünlük kurarken, tam 22 hücum ribaundu aldı siyah-beyazlılar ve 18 sayıyı ikinci şanslardan buldu. Bu ribaunt üstünlüğüyle rakibinden 10 fazla top kullanırken, ayrıca 7 de fazla faul atışı yaptı. Sadece 7 top kaybetti, maç boyu iyi savunma yaptı ve son 1.5 dakikasına eşitlikle girilen maçın sonunda tecrübe farkını ortaya koydu.

TECRÜBE FARKI!

-SAHAİÇİ isabeti üretmekte sıkıntı yaşarken, özellikle Carlos Arroyo son iki hücumda rakibe faul yaptırarak serbest atış çizgisinden 4 sayı buldu ve Beşiktaş Milangaz, Macar ekibini 64-60’la yenip adını EuroChallenge’da finale çıktı. Zoran Erceg ise 8’i son çeyrekte 17 sayı ve 9 ribaunt üretip maçın yıldızı oldu.

Rakibimiz Elan Chalon

-BEŞİKTAŞ yarın FIBA EuroChallenge final maçında Fransa’nın Elan Chalon takımıyla karşı karşıya gelecek. Yarı finalin ikinci maçında dün Rusya’nın Triumph Lybertsy takımıyla karşılaşan Elan Chalon, Blake Schilb’in 29 sayıyla yıldızlaştığı mücadeleyi 84-69’la kazanıp finalist oldu. 4FRANSIZ ekibinde Abdul Aminu 14 sayı, 10 ribauntla double-double yaparken, Joffrey Lauvergne de 12 sayı, 8 ribauntla galibiyete katkı yaptı.

-BEŞİKTAŞ Milangaz-Elan Chalon maçı yarın TSİ 21.30’da Ntvspor’da...

Haberin Devamı