Gazete Vatan Logo
Futbol 'Kupa bizim olacak'

'Kupa bizim olacak'

Vakıfbank’ın yıldızı Bahar Toksoy, Devler Ligi yarı finalinde F.Bahçe Acıbadem’i yeneceklerine emin:

'Kupa bizim olacak'

“Biz 3 kulvarda ilerliyoruz. F.Bahçe ise Final Four’u alınca 4 maç az oynadı. Onları kupadan da elemiştik. Yani tempomuz aynı değil fakat kazanacağız.”

Arkadaşımız Murat Yücekök, Vakıfbank’ın yıldızı Bahar
Toksoy’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

GENÇ yaşına rağmen birçok kez milli formayı giyme gururunu yaşayan Vakıfbank Güneş Sigorta T.Telekom’un orta oyuncusu Bahar Toksoy, VATAN’a özel açıklamalar yaptı. 23 yaşındaki oyuncu, ailesinin büyük desteği ve orta okuldaki basketbol hocasının yönlendirmesiyle Karşıyaka’da voleybola başladı. Daha sonra duayen antrenör Adnan Kıstak’ın kendisini Yeşilyurt’a istemesiyle yolu İstanbul’a düştü ve sonra Vakıfbank’a geldi.

19-20 Mart’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi ‘Final Four’u yarı finalinde ev sahibi F.Bahçe Acıbadem ile karşılaşacak Vakıfbank.. Kanarya favori gösteriliyor ama Bahar buna katılmıyor. Başarılı oyuncuyla başta bu maçı, kendisi ve takımının hedefleri hakkında konuştuk:

‘5 YABANCI AVANTAJ’

“F.BAHÇE Acıbadem’le yapacağımız maç için çok heyecanlıyım. Ben ve birçok arkadaşımla beraber antrenörümüz Giovanni Guidetti ilk defa Final Four’da oynama şansı bulacağız. Rakibimizi tanıyoruz. Zor maç olacak savaşacağız. 5 yabancıyla oynayacak olmaları onların avantajı fakat biz küçümsenecek bir takım değiliz.

MAÇ ortada gözüküyor olabilir ancak biz kupayı alacağız. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek namağlup takımız ve bu güzel bir unvan.

BİZİ diğer takımlardan ayıran en büyük özellik ‘takım oyunu.’ Çünkü 13 kişilik bir takım değil, 50-60 kişilik bir ekibiz. 3 kupada yola devam eden tek takımız. Hedefimiz 3 kupada da başarılı olmak. Ama işimiz zor. Her hafta 3 maç yapıyoruz. F.Bahçe Acıbadem ise Final Four’u aldı 4 maç az oynadı. Kupadan da onları eledik. Yani F.Bahçe ile aynı tempoda değiliz. Ama maç en iyi idmandır. Biz finale çıkarsak, karşımıza kim gelirse gelsin önemli değil.”

Glinka hem anne hem abla

BAHAR orta oyunculuğun püf noktalarını takım arkadaşı Poljak ve geçen sezon birlikte oynadığı Maculewicz’ten öğrendiğini söylüyor. “İdmanlarda yaptıkları her hareketi tek tek anlatırlar bana. Kimi yabancılar sadece işini yapar gider ama bu ikili öyle değil” diyen genç oyuncu, Vakıfbank’ın süper yıldızı Glinka’ya övgüler yağdırdı:

“N beğendiğim oyuncu Glinka. Sahada hem abla hem anne. Neslihan gittikten sonra kafalarda soru işaretleri vardı ama o beklentileri karşıladı.”

Tek çekincem Fofao

“Fofao’ya karşı bir kez Grand Prix’de oynadım. Çok tecrübeli ancak iyi tanımadığım için çekiniyorum.”

F.BAHÇE Acıbadem’i Final Four yarı finalinde yeneceklerine inanıyor Bahar. Hatta rakiplerini çok iyi tanıdıklarını da söylüyor. Ama buna rağmen bir parantez açıyor: “Tek çekincem Fofao.”

ÖNCEKİ gün 41. yaşını kutlayan sarı-lacivertlilerin Brezilyalı pasörünü çok iyi tanımadığını belirten 1.90’lık yıldız, “Fofao’ya karşı bir kez Grand Prix’de oynadım. Çok tecrübeli bir oyuncu ve açıkçası fazla tanımadığım için tek çekindiğim oyuncunun da o olduğunu söyleyebilirim” dedi.

‘Guidetti çok şey kattı’

23 yaşındaki oyuncu, Vakıfbank’ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti’nin kendisine çok şey kattığını ifade etti: “Onun takımında ilk 6’da oynamak hiç önemli değil. Çünkü Guidetti herkese her şeyi A’dan Z’ye kadar öğretir.”

Haberin Devamı