Gazete Vatan Logo
Futbol KSK'ye sürpriz başkan!

KSK'ye sürpriz başkan!

Karşıyaka Spor Kulübü'nü 100 yıla taşıyacak başkan belli oldu! Kaf Sin Kaf bu kez sürpriz yaptı

KSK'ye sürpriz başkan!

Yıllar sonra ilk kez iki adayın yarıştığı kongrede Onursal Başkan Yaşar ve Belediye Başkanı Durak’ın desteklediği Azad Yeşil’e karşı zafer kazanan Cihan Büyükoral, 22 yıl sonra yeniden koltuğa oturdu. Gece yarısı sona eren genel kurulda Büyükoral 182, Yeşil ise 147 oy aldı.

Karşıyaka’nın bugün yapılan olağanüstü genel kurulundan zaferle çıkan Cihan Büyükoral, 22 yıl sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Karşıyaka Nikah Sarayı’nda gerçekleşen kongrede Onursal Başkan Selçuk Yaşar ve Belediye Başkanı Cevat Durak’ın desteklediği Azad Yeşil’le girdiği seçim yarışını kazanan Büyükoral, ekibiyle birlikte Karşıyaka’yı 100’ncü yıla taşıma mutluluğuna erişti. Yıllar sonra iki adayın çekiştiği ve gece yarısı sona eren genel kurula katılan 358 delegeden 351’i oy kullanırken, Cihan Büyükoral 182 oy aldı. Diğer aday Azad Yeşil 147 oyda kaldı. 22 oy geçersiz sayıldı. Oy sayımı sırasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, sonuçların açıklanmasının ardından Büyükoral ve Yeşil, el ele delegeleri selamladılar.

KIRCA’YA TEPKİ

Yılmaz Özşener’in divan başkanlığında gerçekleşen kongrede Başkan Hüseyin Çalışkan’ın açılış konuşması ve yönetimin ibrasından sonra mikrofona gelen Cihan Büyükoral, lig devam ederken Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Holding’in yeni dönemde kulübe destek vermeyeceklerini açıklamasının adaylık düşüncesini tetiklediğini söyledi. Büyükoral, "Selçuk Yaşar’ın isteğiyle adaylarla görüşen Özer Kırca beni muhatap almadı. Ben 33 yaşında başkanlık yaptım, 56 yaşında rahatlıkla yaparım. Borçlar için ödeme takvimi oluşturacağız Taslak bütçeyi arttırırız ama azaltmayız. Futbolda en az Play-Off’a kalacağımıza, altyapıya ve tesisleşmeye önem vereceğimize söz veriyorum" dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Büyükoral’dan sonra konuşan Azad Yeşil şunları söyledi: "Herkesin desteği sağlandığı takdirde aday olacağımı belirtmeme rağmen, gelinen noktada sorumluluktan kaçmadım. Borçlardan doğru planlamayla kurtulabiliriz. Futbolcu istikrarını sağlayacağız. Yeni stat konusunda çok çalışacağız. Seçilsem de seçilmesem de kulübe desteğim sürecek." Konuşmaların ardından seçime geçilmek üzereyken, divan kurulu ile sandıkların bulunduğu platformda kargaşa yaşandı. Mikrofona gelen Azad Yeşil’in listesindeki bazı isimlerin tehdit edildiğini söylemesiyle salonda tansiyon yükseldi. Yeşil’in, "Burası tribün değil, bu atmosferde seçim olmaz" sözlerinin ardından oy sandıklarının bulunduğu bölüm boşaltıldı ve seçime geçildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Cihan Büyükoral, Seyhan Evlioğlu, Veli Aksoy, Mutlu Altuğ, Ali Erten, Esen Özbek, Şekip İriboz, Ahmet Özkan, Umut Demir, Ali Arpacıoğlu, Güçlü Aydoğdu, İlhami Tanrıverdi, Mehmet Yıldırım, Tuncay Bozkurt, Şevket Uluç Serim, Volkan Sintaç, Uluğ Atasoy, Selami Gönülkırmaz, Mehmet Karal, Bahadır Mete, Sadi Tolga Kantarcı, Hüsnü Boztepe, İbrahim Yıldız, Serdar Işıldar, Ahmet Ertem, Murat Polat, Bülent Gürkan, Hakan Düzdemir, Togan Toprak.

Haberin Devamı