Gazete Vatan Logo
Futbol Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

27. Büyükler Judo Şampiyonası'nın son gününde bayanlar 48 kiloda mücadele eden Neşe Şensoy, 3. olarak bronz madalya aldı. Japonya'nın Osaka kentinde yapılan müsabakada altın madalya Japon Ryoko Tamura'nın, gümüş madalya ise Fransız Frederiqua Jossinet'in oldu

Rize sahasında kaybetmiyor
Trabzonspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor sahasında yaptığı 3 maçı da kazanarak 9 puan topladı. Şube Sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu, "İkinci ligden yeni çıkan bir takım olmamıza karşın futbolcularımızın bu maçlarda gösterdiği performans bizi fazlasıyla memnun etti" diye konuştu.

Serbest güreşte hayâl kırıklığı
ABD'nin New York kentinde düzenlenen Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'nin erkekler ve bayanlarda madalya şansı kalmadı. Sporcularımız Ramazan Demir, Tevfik Odabaşı ve Gökhan Yavaşer yenilgilerine karşın olimpiyat seçmelerini garantiledi.

Carragher 6 ay sahalarda yok
İngiltere Milli Takımı'nın Liverpool'lu oyuncusu Jamie Carragher, Tugay Kerimoğlu'nun da formasını giydiği Blackburn Rovers ile karşılaştığı maçta bacağını kırdığı için 6 ay sahalardan uzak kalacak. Carragher'in bacağının kırılmasına neden olan Lucas Neill ise kırmızı kart görerek oyundan çıkarıldı.

Konyaspor'da yüzler gülüyor
Konyaspor'da, G.Saray'a karşı alınan 1-0'lık galibiyetin sevinci yaşanıyor. Basın Sözcüsü İbrahim Kaplan, sahaya galibiyet için çıktıklarını belirterek golü düşünen taraf olduklarını söyledi. Kaplan, "10 kişiyle bir futbol devini yenmek büyük başarıdır" diye konuştu.

Bodrum etabı Mızbanı'nın
39. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun 174 kilometrelik Bodrum-Marmaris etabını, Kocaeli BRİSA Spor'dan Ghader Mızbanı kazandı. Aynı takımdan Sergey Laurenenko ikinci, Mert Mutlu ise 3. oldu. Tur bugün yapılacak 50 kilometrelik Marmaris Kriteryum yarışı ile sona eriyor.

Hentbolda dostluk rüzgârı
Hentbolda, Erkekler Kupa Galipleri Kupası 1. tur ilk maçında Çankaya Belediyesi, Kıbrıs Rum Kesimi takımı Latsia Lefkoşa'yi 36-25 yendi. Karşılaşmadan önce iki takım oyuncuları birbirlerine çiçek verirken, toplu halde hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Konuk takım sporcuları ayrıca tribünlerdeki seyircilere de çiçek attılar.

Deniz Esinduy toprağa verildi
Ankara'da vefat eden Milli Bayan Voleybol Takımı antrenörü Deniz Esinduy'un cenazesi dün İstanbul'da toprağa verildi. Esinduy için F.Bahçe Dereağzı Tesisleri'nde düzenlenen törene F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Voleybol Federasyonu Başkanı Hüsnü Can, Gençlik ve Spor İI Müdürü Tamer Taşpınar, ailesi ve sarı-lacivertli oyuncular da katıldı. Yıldırım, törende "Onurlu yaşadı. F.Bahçe'ye büyük hizmetler verdi. Camiaya ve ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

MADEN İŞLERİ’NDE 700 DOSYAYLA İŞ TAKİBİ

Emniyet güçlerinin Enerji Bakanlığı operasyonuna karışan Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nde bir yetkilinin odasında özel iş takibi için 700 dosyanın bulunduğu öğrenildi. Enerji Bakanlığı’nın Maden İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı bildirildi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nde usulsüz maden ruhsatı verilmesine ilişkin soruşturmada son aşamaya geldi. Bu kapsamda bir yetkilinin odasında özel takip amacıyla 700 dosya birden bulundurulduğu belirlendi. Soruşturmada usulsüz ruhsat verildiği sonucuna da ulaşıldı.

Bu kapsamda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu, 10-15 gün içinde Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Enerji Bakanlığı, soruşturmanın selameti açısından Maden İşleri Genel Müdür Yardımcıları Nevzat Kavaklı ile Ali İhsan İnce’nin yanı sıra ilgili daire başkanı ve mühendisleri açığa almıştı.

Haberin Devamı