Gazete Vatan Logo
Futbol Kim ne dedi?

Kim ne dedi?

RIDVAN DİLMEN

Almanlar’ı çok abartmayalım

BEN Rusya veya Almanya’yı istiyordum. Gözüken şu ki, Hiddink ile görüşüyor TFF.. Hiddink Rusya’da iken Almanya ile aynı gruptaydı. Grup iyi. Tribün problemi hiç yok. Biz 1. olabiliriz. EURO 2008’de en iyi maçı Almanlar’a karşı oynadık. Bu kuradan Löw memnun değildir. Türkiye’yi değil başka takımları isterdi. Almanya’yı abartmayalım. Kuranyi santrforları, Semih’ten ne farkı var? Biz kesinlikle 1-2 oluruz. 3. olmayız. Buna çok eminim.

*


HAKAN ŞÜKÜR

Yeni hocamıza yardım edelim

TÜRKİYE ve Almanya, grubun favorisi. Ama favorilik kağıt üstünde kalıyor. Bunu Bosna Hersek karşısında gördük. Ben Almanya dışındaki maçların zorlu geçeceğini düşünüyorum. Milli takım marka olma yolunda. Hedef takım artık. Ancak özellikle büyük takımlarda forma giyen oyuncular bir an evvel görevini yapıp kulüplerine dönme isteğindeler. Kuradan sonra bütün hocaların telefonları TFF’ye yönelmiştir. Gelen hocaya herkesin yardım etmesi lazım. Futbolda artık favoriler dönemi bitti.

*


TAYFUN BAYINDIR

Deplasman sıkıntısı yok

RAKİPLER çok tanıdık. Değişik zamanlarda hepsiyle oynama imkânı bulduk. Yakın döneme baktığımızda grupta iddialı takımlardan çok, çıkış arayan, ne yapacağı belli olmayan takımların başımıza iş açtığı görülebilir. İşte Azebaycan ve Kazakistan böyle takımlar. Belçika lideri belirleyecek ülke. Bu grubun favorisi Türkiye ile Almanya’dır. A Milliler’in hemen hemen hiç seyirci sıkıntısı çekmeyeceği deplasmanları var. Fikstür ve Almanya ile oynayacağımız maçlar birinciyi belirler.

‘Favori Almanya&Türkiye’

Joachim Löw, Dick Advocaat ve Berti Vogts ağız birliği etmişcesine A Grubu’nun favorisi olarak Almanya ve Türkiye’yi işaret ettiler

POLONYA ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2012’deki rakiplerimiz adeta ağız birliği etmişcesine açıklamalarda bulundular. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, “Türkiye ile birlikte grubun favorisiyiz. Finallere kalacağımızı düşünüyorum. Kazakistan ve Azerbaycan’a gitmek kolay değil” derken, Azerbaycan’ın Alman çalıştırıcısı Berti Vogts ise “Grubun son torbasından yer alarak bu grupta mücadele edeceğiz. Grubun favorisi Türkiye ve Almanya’dır. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BELÇİKA’NIN teknik patronu Advocaat da zor bir grup olduğunu belirterek, “Daha önceden birçok kez karşılaştığımız takımlarla yine oynayacağız. Tabii ki şu anda grubun favorisi olarak Türkiye ve Almanya gözüküyor” dedi. Adı Türk Milli Takımı ile anılan ve İrlanda’nın başında bulunan Trapattoni ise teklifler aldığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin başına gelip gelmeyeceğim hakkında bir şey söyleyemem. İrlanda ile kontratım sürüyor.”

Daum: İnşallah birlikte çıkarlar

YILLARDIR ülkemizde çalışan ve artık Türkleşen F.Bahçe’nin teknik direktörü Christoph Daum, Euro 2012 elemelerinde aynı grupta yer alan Milli Takım ile Almanya’nın el ele finallere kalmasını istediğini söyledi. Daum’un kura değerlendirmesi şöyle:

“SEVMEDİĞİM bir durum oldu. Almanya’da olduğumda herkes Almanya’yı tutmamı istiyor. Türkiye’de herkes Türkiye taraftarı olmamı istiyor. Bu konuda tek değil, iki kalbim var. Bu konularda diplomatik yanıt veriyorum. İkisi de kazansa sevdiğim bir takım kazanacak. Şu an Türkiye’de çalışıyorum. Dolayısıyla birçok Türk milli futbolcuyu çalıştırıyorum, milli takıma destek vermiş oluyorum. Almanya için çok zorlu maçlar olacağını düşünüyorum. Ama iki takım için de en iyi dileklerimi iletiyorum. İnşallah ikisi de kupaya gider.”

Mesut ve Serdar bize karşı!

TÜRKİYE’NİN yer aldığı EURO 2012 A Grubu’ndaki rakiplerimizden Almanya ve Avusturya kadrosunda bulundurduğu Türk asıllı yıldızlarla dikkat çekiyor. Almanya’nın son yıllarda kadrosuna kattığı en önemli yıldızlardan birisi olan Mesut Özil, Bremen’deki formuyla dünyanın dikkatini çekerken, Stuttgart’ın savunmacısı Serdar Taşcı da forma şansı bekleyecek. Avusturya ise gurbetçi oyuncudan geçilmiyor. Rapid Wien forması giyen Yasin Pehlivan ve Veli Kavak, kadroda zaman zaman yer bulurken, Beşiktaşlı Ekrem Dağ ise henüz forma giyemedi. Frankfurt’un yıldızı Ümit Korkmaz da yaşadığı sakatlık sonrasında eski formuna kavuşamasa da ülkesinin en önemli kozlarından birisi olacak.

Haberin Devamı