Gazete Vatan Logo
Futbol Kaynama noktasında

Kaynama noktasında

Galatasaray son iki günde iki büyük şoku peş peşe yaşadı. Bir yanda TFF diğer yanda kaybedilen maç...

Kaynama noktasında

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Sarı-kırmızılı kulübü Disiplin Kurulu'na sevketmesinin peşisıra, Türk Telekom Arena'da Trabzon ile berabere kalarak, önemli bir avantajı tepmiş oldu. TFF'nin kararlarının yanısıra, Trabzon maçının hakemi Tolga Özkalfa'nın yönetiminden de son derece rahatsız olan sarı kırmızılı kulübün kurmayları, patlama noktasına gelmiş durumda. Daha önce yönetim kurulundan demeç verilmemesini rica eden Fatih Terim, dün maç sonu basın toplantısında, "Sabır sabır nereye kadar. Lig sonunda kişilere ve kurumlara söyleyecek çok şeyimiz var" savaş baltalarını kınından çıkarmaya başladı.

Başkan Ünal Aysal da, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın İstanbul'da ev sahipliğini yapacağı 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri öncesinde düzenlenen tanıtım organizasyonunda, futbolla ilgili sorulara cevap vermeyeceğini ancak sezon sonunda bu konuda her türlü açıklamayı yapacaklarının sözünü verdi.

ADNAN ÖZTÜRK HAKLI ÇIKTI

Galatasaray'ın, Yıldırım Demirören ve ekibine karşı tepkisi artarken, daha önce şike ve federasyonla ilgili sert açıklamaları nedeniyle yönetim kurulundaki arkadaşları tarafından eleştirilen ve başkan Ünal Aysal tarafından konuşma yasağı konan Adnan Öztürk'e şimdi sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri hak vermeye başladı. Sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri yönetim kurulunun, Demirören Federasyonu'na karşı "ılımlı bekle gör politikasının" Galatasaray'ın haklarının doğranmasına ve haksızlığı yapanların, yaptıklarının yanına kar kaldığı görüşünü savunarak Adnan Öztürk'ün görüşlerine destek vermeye başladıkları öğrenildi.

GALATASARAY, FUTBOL FEDERASYONU'NU OLAĞANÜSTÜ SEÇİME GÖTÜRMEYE KARARLI

TFF'nin kararları Galatasaray Kulübü'nün yanısıra başta Trabzonspor olmak üzere, Bursaspor, Kayserispor ve Orduspor kulüplerini de Demirören Federasyonu'na karşı harekete geçirdi. Bu 5 kulübün Genel Kurul'da oy kullanacak 85 üyeyi bir araya getirdiği ve olağanüstü kongre için gerekli 135 oy için çalışmaların hızlandırıldığı öğrenildi.



TRABZONSPOR BAŞKANI ŞENER: BU FEDERASYON ARTIK OLMAZ, DEĞİŞMELİ

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 58. maddede yaptığı değişikliğin Fenerbahçe’yi kurtarmak için yapılan bir operasyon olduğunu belirterek, "Bu Federasyonla artık olmaz, değişmeli" dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bir televizyon programında TFF’nin şike süreciyle ilgili kararını değerlendirdi, Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun dün yaptığı toplantıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Yıldırım Demirören başkanlığındaki mevcut federasyona seçim sürecinde kulüp olarak büyük destek verdiklerini belirten Şener, ”Trabzon halkı bu tavrımızdan hoşnut olmamıştı. Konuştuklarımız, söylediklerimiz vardı. Söylenenle yapılan bazen olmuyor. İnsan biriyle evleniyor, 6 ay sonra ayrılıyor. Bu da onun gibi bir şey" dedi.

BANA SORMADAN 58’İNCİ MADDEYİ DEĞİŞTİREMEZSİN

Şener, oy verdiği yere hesap sorma hakkının demokrasinin gereği olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

”’Ben kaç kişiyi karşıma alıyorum, federasyona destek veriyorum. Bana sormadan 58. maddeyi değiştiremezsin. Ama değiştirdin. Değiştirirseniz sonuçlarına katlanırsın. Bu federasyonla artık olmaz, değişmeli. Mali Genel Kurul’u seçimle yaparsınız, olup biter. Bunun için de imza toplanır. Tabi aday bulmak önemli. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile, Bursaspor’dan İbrahim Bey ve Kayseri’den Recep bey ile görüştük. İkinci, üçüncü ligde çok takımın başkanı bizim oralı. İmzada sıkıntı olmaz. Yıldırım Demirören’e destek verdiğim için pişmanım biraz. Ben net insanım. Benimle konuştuysan benimle aynı yolda yürüyeceksin. ”

Tahkim Kurulu’na 58’inci madde değişikliği için başvuruda bulunduklarını ifade eden Şener, ”Eğer Tahkim’den de bir şey çıkmazsa UEFA’nın ceza vereceği kesin. Şu andaki gibi olursa 58. maddeye göre hiç kimseye ceza çıkmaz. UEFA, cezayı verir. Elindeki iddianameye göre verir. Savcının hazırladığı iddianameyi UEFA kendisi tercüme ettirdi. UEFA’dan randevu istedim. Cevabı geldi. ’TFF kararından sonra analiz eder randevu tarihi tespit ederiz’ dediler. Infantino böyle dedi. Çağırırsa bir de ben gidip anlatırım” dedi.

Etik Kurulu’nun ilk ve ikinci raporunda Trabzonspor için aynı ifadelerin yer aldığını kaydeden Şener, ”Ancak Fenerbahçe’ninki aynı değil. Fenerbahçe’nin savunmaları nedeniyle çok değişti diyorlar. ‘Şampiyonluk kupası hakkımız’ diyoruz. Devletin yaptığı soruşturmayı okuma yazma bilenler okuduğu zaman bunu talep eder. Biz de, ‘suçluysak küme düşelim’ dedik. 58. maddeyi değiştirdiler. Niye? Fenerbahçe küme düşmesin diye. Bu, Fenerbahçeyi kurtarmak için yapılan bir operasyondur. Benim başlığım bu" diye konuştu.

BİZ SANKİ RUS SPORUNA HİZMET EDİYORUZ

Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkvekili Nihat Özdemir’in, ’Trabzonspor, Karadeniz oyunları için verilen 6 milyon liranın tapelerde görüldüğü gibi 5 milyon lirasını almış mıdır?’ şeklindeki iddiasını yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Hayır, 6 milyon liranın 6’sını da aldım. Biz bu paranın tamamını stat için kullandık. Lig geçen yıl 22 Mayıs’ta bitti. Paranın ilk taksidi 23 Mayıs’ta geldi. Ondan sonra 8 Eylül’e kadar stadı onardıkça Spor Toto para gönderdi. Kulüpte makbuz ve harcadığımız yerler var. UEFA’nın şartları var. Bizim stat UEFA normlarına uymuyordu. 60 yaşında stadımız var. Bu stat devletin stadı. Sağ olsun Başbakanımızın Spor Toto’ya talimatıyla böyle bir para verildi. Şampiyonlar Ligi maçlarını böylece o statta oynadık. ‘Bu paraları maçlarda kullandılar’ diyorlar. Maçlar bitmişti o zaman. Fenerbahçe de Topuk Yaylası için aldı. Fenerbahçe, ’Türk sporuna hizmet ediyorum’ diyor. Biz sanki Rus sporuna hizmet ediyoruz.”

Şener, Özdemir’in, ”Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi, Trabzon’dan Sivas’a balık gönderiliyormuş. Trabzon neresi, Sivas neresi? Bu balık neyin nesidir? Bence, tapelerde de yer alan bu bu balık meselesinin açıklanmaya ihtiyacı vardır” sözleri üzerine ise, "Bizim yöneticimiz Recep bey, Türkiye’nin en büyük balıkçısıdır. Batum’dan başlayıp Romanya’ya kadar sahil boyunca tüm gemileri gider. Türkiye’nin bütün tarafına avlanan balıkları nakleder. Sivasspor’a değil, Sivas’a balık göndereyim mi diye birbirlerine soruyorlar. Türkiye’nin 81 vilayetine balık gönderiyor. İsterse Nihat Bey’e de gönderir, sıkıntı olmaz. Kendi aralarında bir konuşma” ifadesini kullandı.

FIFA KOKARTLI YAN HAKEM İSTİYORUM

Hakem atamalarında bir talebi olup olmadığı konusunu da değerlendiren Şener, "Hayır. Ben şunu söylüyorum, hakem komitesine; yan hakemleri FIFA kokartlı ver. Yan hakemler çok şeyi etkiliyor. Orta hakem de yan hakemlerin her kararına uyuyor. Onun için genç yan hakem istemiyorum. FIFA kokartlı az hata yapıyor. Genç ise penaltıyı da gösteriyor, ofsaytı da. Orta hakem de buna uyuyor” diye konuştu.

Şener, Zeki Mazlum aracılığıyla Sivasspor’a verildiği iddia edilen teşvik primi söylentilerine ilişkin ise, ”Bizim stadın güvenliğini yapan bir arkadaşımız var. O Mecnur beyin de iyi arkadaşı. Trabzon’da stat işi yapan tek güvenlik firması. O beni telefonla arıyor, başkanınım para durumu var mı diyor? Ben de diyorum ki ‘çok para var’. Her zaman arar. Sıkılmıştım artık. 192 bin liralık alacağı vardı. 3-4 gün sonra ödedik, çeklere bağladık. Onunla konuşma bu. Sivas’ın yöneticileri Fenerbahçe kongre üyeleri. Kalkıp Sivasspor’a böyle demek mantık dışı bir şey” ifadelerini kulandı.

Başkan Şener, Aziz Yıldırım’ın yerinde kendisinin olması durumunu değerlendirirken de, "Bana destek yok. Muhalefete var. Biz aynı durumda olsak kaybolup gitmiştik. Ben başkanlığı bırakırdım. Çünkü o sırada hukukla savaş verirken kulüp isminden bahsetmezdim. Çünkü o mahkemede kulüpler değil şahıslar yargılanıyor” diye konuştu.

FENERBAHÇE’Yİ NASIL KARŞILAYACAĞIZ

Şener, Fenerbahçe’yi hafta sonunda nasıl karşılayacakları konusunda bir soruyu yanıtlarken de, "Pazar günü güller, çiçekler, kırmızı halılarla… Nasıl yani? Biz nasıl geldiysek öyle karşılayacağız. Nihat gelir herhalde, sonra, ’Sadri o şeyi yanlış söyledik’ der. Der ne olacak? Yaşam geçiyor. Hata yapmak insanlara mahsus bir şey. Arkadaşlık var bu işin sonunda” dedi.

LİG BOZULSUN DA YENİDEN OYNAYALIM

Fenerbahçe ile uzun yıllar bitmeyecek bir gerginlik olduğunu ifade eden Şener, ”Bu arzu edilir bir şey değil ama benim yapacak bir şeyim yok. Fenerbahçe 3 puanla çıkarsa bir yıkım olur, dünyanın sonuna benzeyen bir şey olur. Benim gönlüm kimsenin şampiyon olmasından yana değil. Bozulsun lig de yeniden oynayalım. Fenerbahçe stadında son maçı oynayacak. Ama Fenerbahçe son yıllarda kendi sahalarındaki şampiyonluk maçlarını kazanamıyor. Şanslı kim olur belli olmaz. Ama bence şampiyonluk son maça kalır” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı