Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Katar Dünya Kupası stadyumları! Katar stadyumlarının özellikleri ne? Dünya Kupası’nın oynandığı stadyumlar hangi şehirlerde?

Katar Dünya Kupası stadyumları! Katar stadyumlarının özellikleri ne? Dünya Kupası’nın oynandığı stadyumlar hangi şehirlerde?

Katar’da gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası’nda heyecan devam ederken, futbolseverler de ekranları başından büyük heyecana ortak oluyor. Katar Dünya Kupası görkemli organizasyonu kadar stadları da çok konuşuluyor. Karşılaşmalara ev sahipliği yapan stadyumları derledik. İşte Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan stadyumlar ve özellikleri!

Katar Dünya Kupası stadyumları!  Katar stadyumlarının özellikleri ne? Dünya Kupası’nın oynandığı stadyumlar hangi şehirlerde?

Katar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Turnuvanın başından beri Katar’ın Dünya Kupası için hazırladığı organizasyon dünyada çokça konuşuluyor. Organizyondaki etkinlikler kadar maçlara ev sahipliği yapan stadyumlar ve özellikleri dikkat çekiyor. İşte Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan stadyumlar ve özellikleri!

Al Bayt

Al Bayt Stadyumu 60.000 kapasiteli geleneksel Bedevi çadırı şeklinde tasarlandı. Al Beyt (Arapça) ev anlamına geliyor. Al Bayt Stadyumu Dünya Kupası süresince 6 grup maçı, son 16 turu, çeyrek final ve yarı finale ev sahipliği yapacak.

FIFA World Cup 2022 stadyumu

FIFA World Cup 2022 stadyumu 40.000 kapasiteli çölde çadır görünümünde tasarlandı. Son teknoloji tesis olan FIFA World Cup 2022 stadyumu vahşi doğa ile iç içe bulunuyor. Eski Ahmed bin Ali Stadyumu'nun bulunduğu alana inşa edilen FIFA World Cup 2022 stadyumu 6 grup maçının yanı sıra son 16 turuna ev sahipliği yapacak.

Al Janoub Stadyumu

Katar'ın ahşap Arap yelkenlisi teknelerini ve yelkenlerini yansıtan stadyum 40.000 kapasiteli inşaa edildi. Al Janoub Stadyumu, İngiliz-Iraklı mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı.

Haberin Devamı

Al Thumama Stadyumu

Thumama Stadyumu, yerel şapkalar şeklinde inşa edildi. 40.000 kapasiteli Al Thumama Stadyumu adını bulunduğu bölgede yetişen bir ağaçtan alıyor. Dünya Kupası’nın ardından karma kullanımlı bir eğlence tesisi haline gelecek.

Qatar Foundation Education City Stadyumu

Eğitim Şehri Stadyumu 2020 yılında açıldı. 40.000 kapasiteli cephesi nedeniyle “Çöldeki Elmas” olarak adlandırılıyor. Üniversite kampüslerinin ortasında yer alan stadyumda 6 grup, son 16 turu ve çeyrek final maçları burada oynanacak.

Doha Sports City Home stadyumu

40.000 kapasiteli Doha Sports City Home, spor ve spor hekimliği tesislerine, araştırma ve eğitim merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Katar'ın spora olan bağlılığını simgeleyen stadyum Katar'ı tam anlamıyla bir spor merkezi olarak gösteriyor.

Stadium 974

Doha'nın doğu kıyısında yer alan Stadium 974, ultra modern bir arena olarak öne çıkıyor. 40.000 kapasiteli stadyum Adını Katar'ın uluslararası telefon kodundan alıyor. Bu stadyumda 6 grup maçının yanı sıra son 16 turunun oynanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Lusail Ulusal Stadyumu

Adı ve doğası gereği ikonik olan Lusail Ulusal Stadyumu geleceğin ustaca planlanmış şehri Lusail'de yer alıyor. Dünya Kupası'nı kazanan ülkenin 80.000 kapasiteli bu stadyumda belli olması bekleniyor.