Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'a galibiyet yetmedi

Kartal'a galibiyet yetmedi

Eurocup E Grubu son maçında lider Zenit'i yenen Beşiktaş SJ ikili averaja takıldı

Kartal'a galibiyet yetmedi

Rus ekibine karşı ezici üstünlük kuran, 12 oyuncusundan skor katkısı alıp farklı kazanan siyah-beyazlılar, ikili averajda SzolnokI Olaj’ın gerisinde kalınca 5. olarak turnuvaya veda etti

BEŞİKTAŞ Sompo Japan, EuroCup E Grubu’nda 10. ve son maçında Rus takımı Zenit’i 24 sayı farkla 91-67 mağlup etti. ancak siyah-beyazlılar maçı kazansa da ikili averajla Macar ekibi Szolnoki Olaj’ın gerisinde kalarak, gruptan çıkamadı ve turnuvadan elendi.
KARŞILAŞMAYA Wolters ve Darden’in attığı basketlerle 5-0’lık seriyle giriş yapan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikayı 12-4 önce geçti. Periyodun son bölümünde ev sahibi takım, Murphy’nin 3 sayılık basketiyle ilk çeyreği 29-19 galip tamamladı.
2. YARIDA RÖLANTİ
2. periyodun ilk dakikasında farkı 15’e (34-19) yükseltmeyi başaran ev sahibi, Cenk ve Culpepper’in kaydettiği 3 sayılık basketlerle skoru 45-23’e taşıdı. Baskılı mücadelesini sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, soyunma odasına 25 sayı farkla önde gitti: 56-31.
İKİNCİ yarıya tutuk başlayan siyah-beyazlılar karşısında Koshcheev ve Dowdell ile 11-0’lık seri yakalayan Zenit, 25. dakikada farkı 16’ya indirdi: (58-42). Farkın daha fazla erimesine müsaade etmeyen siyah-beyazlı takım, Hamilton ve Lampe’nin kaydettiği sayılarla son periyoda 66-47 önde girdi. Son çeyrekte de üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlılar, sahadan 91-67 galip ayrıldı.
SAHANIN en skorer oyuncusu 15 sayıyla Beşiktaş Sompo Japan’dan Nate Wolters olurken, Zenit’te Pushkov’un 12, Antipov’un ve Koshcheev’in 10’ar sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Haberin Devamı