Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal son nefeste!

Kartal son nefeste!

Beşiktaş Milangaz, Banvit’i de geçip Türkiye Kupası’nda 2’de 2 yaptı

Kartal son nefeste!

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçtan son dakikada 2 üçlük bulan Beşiktaş galip ayrıldı. Deron Williams 17 sayı, 7 asist, 4 top çalma ile siyah-beyazlı formayla en iyi maçını oynadı.

SEZON başı etkisi en çok oyun istikrarında kendisini gösteriyor. Takımların performansı 40 dakikaya yayma konusunda kat etmeleri gereken daha çok yol var. Özellikle neredeyse sıfırdan kurulan Beşiktaş için geçerli bu. Dexia Mons karşısında sıfır organizasyonla elendikten sonra dün ilk gerçek sınavına çıktı siyah-beyazlılar. Geçen sezonun lig ikincisi Banvit önünde galibiyeti almaları sevindirici olsa da halen o yolun başında olduklarını da hatırlattılar.

ORGANİZASYON SORUNU!

DÜNKÜ karşılaşma çılgın skor değişimleri içinde oynandı. Banvit mücadeleye 28-15 üstün başladı, Beşiktaş devreyi 37-33 önde kapattı. İkinci yarının 3 dakikasında skor 44-41 Banvit’e dönmüştü ki, çeyrek sonunda tekrar 60-52 siyah-beyazlılar öne geçti. Son 5 dakikada 67-61 önde olan Beşiktaş 1.5 dakika kala 68-68’de yakalandı ama Kemp ve Hawkins’in iki üçlüğü ile maçı kazandı... Ya da herkes öyle zannetti. Çünkü 13 saniye kala 74-73’e kadar geldik.

HEYECANLI evet ama bu takımların karşılıklı olarak oyuna ağırlık koymasından değil daha çok tekleyerek oynaması, devamlılık konusunda ciddi sorunları olmasından kaynaklandı. Beşiktaş Milangaz sırtını oyuncu kalitesine dayamış durumda. Organizasyon halen çok sorunlu. Dün NBA patentli süper yıldız Deron Williams yine 6/16 ile iyi şut atamasa da 17 sayı, 7 asist, 4 top çalma ile siyah-beyazlı forma altındaki en iyi maçını çıkardı. Semih Erden 13 sayı, 13 ribaunt, Hawkins de 12 sayı, 5 asist üretti.

BANVİT ÇOK DAĞINIK

BEŞİKTAŞ Milangaz yeni bir takım ve yolu daha uzun. Ancak Banvit aynı çekirdekle 3. sezonuna girerken nasıl bu kadar dağınık olabiliyor onu açıklamak biraz daha zor.

Telekom&Trabzon’a ÜST ÜSTE 2. ŞOK

Gruba mağlubiyetle başlayan 2 takımdan Trabzon, Hacettepe’ye, Telekom ise Aliağa Petkim’e yenilip işini zora soktu.

SPOR Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda oynadıkları ilk maçları kaybeden iki takımı karşı karşıya getiren maçta Hacettepe Üniversitesi, Trabzonspor’u 64-62’lik skorla mağlup etti.. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçta Hacettepe Üniversitesi adına en etkili isim maçı 15 sayı, 6 asist ve 4 ribaunt ile tamamlayan Sherron Marlon Collins oldu.. Bordo-mavililerde ise Jonathan Mychal Gibson 25 sayı üretti..

ÖTE yandan A Grubu’nda oynadığı ilk maçta Anadolu Efes’e mağlup olan Mehmet Okur’lu Türk Telekom, dün de gruba evsahipliği yapan Aliağa Petkim’e 95-79’la mağlup oldu.. Maçın yıldızı 24 sayı, 6 asist üreten Ryan Toolson oldu..

Kaf-Kaf’ı da deviren Efes turu garantiledi

Anadolu Efes, 21 asist yaptığı ve 12 üçlük attığı maçta Karşıyaka’yı yenip çeyrek finale kaldı.

BU sezon sadece Türkiye’de yarıştığı kulvarlarda değil, Eurolig’de de şampiyonluk adayları arasında yer alan Anadolu Efes, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda ikinci maçını da kazanıp, çeyrek finali garantiledi.. Dün Aliağa ENKA Spor Salonu’nda Türkiye’nin dişli ekiplerinden Pınar Karşıyaka ile karşılaşan lacivert-beyazlılar, rakibini 25 sayı farkla geçti.

ÖNCEKİ gün Türk Telekom’u yenerken, ulaştığı 88 sayıyı 26 asistle bulan Efes, dün 90-65’lik skorla kazandığı maçta 21 asist üreterek topu ne kadar iyi paylaştığını gösterdi.. 12 üçlük isabeti bulan Efes’te süre alan 11 oyuncudan 10’u skor bulurken, Savanovic 20, Vujacic de 18 sayıyla öne çıktı.. Kaf-Kaf’a ise Chatman ve İlkan’ın çabaları yetmedi.

Woods’a sosisli attılar

DÜNYACA ünlü ABD’li golfçü Tiger Woods, California’daki bir turnuvada, bir izleyicinin sosisli sandviçli protestosuna maruz kaldı. Güvenlik şefi, protestocunun eylemin hemen ardından yere yattığını ve görevlilerin gelmesini beklediğini kaydederken, Woods “Sanıyorum bunu televizyona çıkmak için yaptı” diye konuştu.

Nuri’nin yerine Götze!

Real Madrid, sakatlık sebebiyle Nuri Şahin ve Hamit Altıntop’un da dahil olduğu birçok oyuncusundan faydalanamadığı bu dönemde kadrosunu genişletme kararı alırken, ilk hedef Mario Götze olarak belirlendi. B.Dortmund ve Almanya Milli Takımı’nın 19 yaşındaki parlayan yıldızı için Madrid ekibinin yüksek bir bonservis teklifiyle geleceği tahmin ediliyor.

‘Tutumlu fırsatçının biri’

BARCELONA eski başkanı Joan Laporta, Özbekistan’daki organizasyonlarda payının ödenmediği gerekçesiyle kendisine dava açan menajer Bayram Tutumlu’ya ateş püskürdü. Dün duruşmaya çıkan Laporta sanık olarak dinlenirken, “Tutumlu, her işten bir şey koparmaya çalışan bir fırsatçıydı, ne komisyon için anlaştık, ne de ofisime iş getirmesini istedim” ifadelerini kullandı.

‘Messi imkânsızı yapar’

BARCELONA’NIN golcüsü David Villa, Lionel Messi sayesinde kendini geliştirdiğini söyledi: “Messi ile oynarken hep dikkatli olmalısınız. Bazen seni görmesi imkânsız oluyor ama o yine de size pas atabiliyor. Leo ile oynarken imkânsıza hazırlıklı olmalısınız. Bu nedenle onun yanında oynamak oyunumu geliştiriyor.”

Haberin Devamı