Gazete Vatan Logo
Futbol Karşıyaka durmuyor

Karşıyaka durmuyor

Karşıyaka adım adım şampiyonluğa yürüyor.

Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Challange Kupası (J) Grubu’nda, Letonya’dan BK Ventspils’i yenerek bitime bir hafta kala, lider olarak çeyrek finale kalmayı garantileyen Pınar Karşıyaka’nın genel menajeri Levent Türknas, ”Final-four’a yükselmek için hiçbir engelimiz yok”

Türknas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezonki hedeflerinden birisini daha başardıklarını, çeyrek finale, grup lideri olarak kalmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Grup lideri olarak çeyrek finaldeki ev sahibi avantajını ele geçirdiklerini kaydeden Türknas, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Dünkü maçta Diebler’in sakatlığına üzüldük. Umarım bugünkü kontrollerinde önemli bir şey çıkmaz. Avrupa Challenge Kupası’nda yolumuza devam ediyoruz. Gelecek hafta Finlandiya deplasmanında da galip gelip, grup aşamasını galibiyetle tamamlamak istiyoruz. Çeyrek finaldeki rakibimiz diğer grubun ikincisi olacak, o da son hafta belli olacak. Final-four’a yükselmek için hiçbir engelimiz yok. O yüzden hedefimiz final-four. Karşıyaka basketbolu için de bir ilk olacak.”

Dörtlü final için başvurulacak

Türknas, dörtlü finale kalmaları durumunda, organizasyonu İzmir’e alma düşüncelerinin olduğunu belirterek, ”Bu konuda çalışmalarımız var ve bir takım görüşmeler yaptık. Çeşitli büyük sponsorlarla görüştük. Ancak bu kolay bir iş değil ve ciddi bir maliyeti var. Bunu kulüp olarak karşılamamız mümkün değil. Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Final-four’u İzmir’e kazandırılması halinde bunun EXPO 2020 adaylık sürecine de katkı vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bu sezonki performansı

Bu sezon kupada (A) Grubu’nu lider olarak tamamladıktan sonra, son 16 takım arasına kalan Pınar Karşıyaka, (I) Grubu’nda dün Letonya temsilcisi Ventspils’i mağlup ettikten sonra grupta bitime bir hafta kala çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Şimdiye kadar oynadığı 11 maçta 9 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan yeşil-kırmızılı ekip, 2 yenilgisini de deplasmanda aldı. İlk turda deplasmanda TOFAŞ’a mağlup olan Pınar Karşıyaka, ikinci yenilgisini de (J) Grubu’nda Romanya’da Gaz Metan Medias karşısında aldı.

Pınar Karşıyaka (I) Grubu’ndaki son maçında gelecek hafta deplasmanda Finlandiya temsilcisi Joensuun Kataja ile karşılaşacak.

Galibiyet yüzdesi: 81,82

Kupada üst üste üçüncü kez mücadele eden Pınar Karşıyaka, başantrenör Hakan Demir yönetiminde 2010-2011 sezonunda ön eleme turundan katıldığı kupada çeyrek finale kalmayı başarmıştı. Çeyrek finalde Saint Petersburg’a elenen Pınar Karşıyaka geçen sene de son 16 takım arasına kalmayı başardığı kupada çeyrek finale yükselemedi.

2010-2011’de yüzde 62,5 galibiyet oranıyla mücadele eden Pınar Karşıyaka, kupayı geçen sezon yüzde 41,67 galibiyet oranıyla tamamladı.

Yeşil-kırmızılı ekip bu sezon ilk 11 maçta yüzde 81,82 galibiyet oranıyla mücadele etti.

Çeyrek finaldeki olası rakipler

Çeyrek finalde (J) Grubu’nun ikincisiyle karşılaşacak Pınar Karşıyaka’nın olası rakipleri arasında BCM Gravelines Dunkerque (Fransa), Paris Levallois (Fransa) ve Szolnoki Olaj (Macaristan) yer alıyor.

Lider BCM Gravelines Dunkerque’nin son haftada grubun son sırasındaki Hapoel Unet Holon’la karşılaşacağı (J) Grubu’nda, Pınar Karşıyaka’nın rakibi büyük bir ihtimalle Szolnoki Olaj-Paris Levallois maçının galibi olacak.

Kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacak çeyrek finalde ilk karşılaşmayı 12 Mart Salı günü İzmir’de oynayacak Pınar Karşıyaka, ikinci müsabakayı 14 Mart Perşembe günü deplasmanda yapacak. Gerekirse üçüncü maç 19 Mart Salı günü yine İzmir’de oynanacak.

Haberin Devamı