Gazete Vatan Logo
Basketbol Karşıyaka, Avrupa'da hız kesmiyor

Karşıyaka, Avrupa'da hız kesmiyor

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Ewe Baskets deplasmanındaki yenilginin ardından evinde İsrail temsilcisi Hapoel Holon'u mağlup etti: 98-91.

Karşıyaka, Avrupa'da hız kesmiyor

Grupta 4 maçta 3 galibiyete ulaşarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki kötü gidişten sonra Avrupa'da teselli bulan İzmir temsilcisinde Kennedy 24, Waters ise 17 sayıyla oynadı. Yeşil-kırmızılılarda bonservis engeli nedeniyle lisansı çıkarılamayan Dustin Hogue'un yanı sıra belinde sakatlık bulunan Jarrod Jones da forma giyemedi.

İlk periyotta Karşıyaka, Egemen'in pota altından etkili oyunuyla farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da konuk ekip farkı kapattı ve periyot 22-19 sonuçlandı. İkinci periyotta kenardan gelen Kennedy ve Görkem'in katkısıyla 13 sayılık avantaj yakalayan Karşıyaka, soyunma odasına 51-40 önde girdi. Üçüncü periyodun ilk dakikalarında etkili oyununu sürdüren yeşil-kırmızılı ekip, Waters'ın 3 sayılık basketiyle durumu 61-43'e getirerek farkı 18 sayıya taşıdı. Son 10 dakikalık bölüm 72-56 başladı. Dördüncü ve son periyotta taraftarının desteğiyle rahat bir oyun