Gazete Vatan Logo
Futbol Kanarya kupaya koşuyor!

Kanarya kupaya koşuyor!

Sarı-lacivertliler, Sparta&K.M.R Vidnoje’yi 3. çeyrekte yakalayıp yere serdi ve turnuvanın dışına itti. 26 sayı, 4 ribaunt, 3 top çalma ve 2 asistle oynayan Cappie Pondexter galibiyetin mimarı oldu

Kanarya kupaya koşuyor!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 8’li Finali’nde F.Bahçe çok zorlu bir sınavdan geçip kupaya göz kırptı... Bourges Basket ve Famila Schio karşısında aldığı farklı galibiyetlerden sonra dün kağıt üzerinde grubundaki en güçlü rakip olarak gözüken Sparta&K.M.R Vidnoje ile karşılaşan sarı-lacivertliler, bu virajı da dönmeyi başardı.

Tıpkı ilk iki maçta olduğu gibi yine 3. periyotta yaptığı hamle ile karşılaşmayı kazanmayı başardı sarı-lacivertliler. İlk yarıyı 41-35 geride kapatan F.Bahçe, sonraki 10 dakikada rakibini 12 sayıda tutmayı başardı. Bu çeyreğin sonunda eline geçirdiği skor üstünlüğünü 4. periyodun ortalarına kadar koruyan temsilcimiz, Birsel’in kenarda olduğu bölümde geriye düşse de milli oyun kurucunun tekrar oyuna dönmesinin ardından tekrar oyuna ağırlığını koydu ve 73-70’lik sonuçla sahadan galibiyetle ayrıldı.

ANGEL DA COŞTU

Karşılaşmayı 26 sayı, 4 ribaunt, 3 top çalma ve 2 asistle tamamlayan Cappie Pondexter galibiyetin mimarı olurken, Angel McCoughtry 16 sayı, 14 ribaunt, 3 asist, Ivana Matovic de 10 sayı, 4 ribaunt, 2 asistle ona eşlik ettiler...

Gruptan 3te 3’le çıkmayı başaran sarı-lacivertlilerin rakibi Slovakya’nın Good Angels Kosice takımı oldu. Cuma günü saat 17:30’da başlayacak yarı final mücadelesi kazanılırsa final pazar günü oynanacak.

A Grubu’nu 2 galibiyet 1 mağlubiyetle ikinci sırada bitiren Slovakya temsilcisiyle bu sezon iki kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, İstanbul’daki karşılaşmadan 93-91 galip ayrılırken, deplasmandaki maçı 66-63 kaybetmişti.

Haberin Devamı