Gazete Vatan Logo
Basketbol Kaf Kaf’ın seri sonu Efes’ten

Kaf Kaf’ın seri sonu Efes’ten

Son şampiyon İzmir ekibini konuk eden A.Efes zor da olsa kazandı ve rakibine ilk yenilgisini tattırdı. Kaf Kaf’ta Carter 22 sayıyla, Iverson da 17 sayı, 12 ribauntla oynasa da zafer Efes’in oldu.

Kaf Kaf’ın seri sonu Efes’ten

GEÇTİĞİMİZ yılın play-off finalistleri, iki Eurolegue temsilcimiz, evinde üst üste iki maç ve deplasmanda Laboral karşısında öndeyken talihsiz bir maç kaybeden Anadolu Efes ile Euroleague’de art arda 3 maç kaybetmiş ama ligde fırtına gibi esen P.Karşıyaka yine müthiş bir mücadeleyi parkeye taşıdı.

HER açıdan dengeli geçen ilk devrede Karşıyaka’nın bir nevi kaderini belirleyen faktör en kilit oyuncularından Justin Carter’ın sakatlığı oldu. İlk çeyrek sol ayak bileğininin üzerine düşüp kenara gelen Carter tedavi olup oyuna yeniden girdi fakat ikinci çeyrekte de aynı ayağının üzerine düşünce maçı tamamlayamadı. İlk düşüşünde onun yerine giren Can önemli katkı sağlarken; ikinci düşüşünden sonra Can ile beraber devreye giren, şimdiye kadar dağınık ve istikrarsız oyunuyla dikkat çekmiş Regland da akıllı oynayarak Karşıyaka’nın oyunda kalmasını sağladı. Bununla beraber Gabriel’in kritik anlarda bulduğu 3 üçlük ve Iverson’un pota altındaki hakimiyeti de, bu dengenin önemli unsurlarındandı.

A.EFES FIRTINASI...

Haberin Devamı

EFES cephesindeyse, Granger 2. periyotta yarı saha hücumunda insiyatif aldı ve takımı sırtladı. Ahmet ilk yarı pota altında önemli katkı sağlarken; ev sahibi takımın ilk devre bulduğu 44 sayının 22’si Ahmet, Cedi ve Jason üçlüsünden geldi.

GEÇEN senenin şampiyonunda Can 2. yarıya da çok etkili başladı ancak Efes’in farkı 12 sayıya çıkarmasını engelleyemedi. Pota altındaki varlığını Iverson’un mücadelesiyle sürdürmeyi başarmış olsa da sayı bulmakta sıkıntı çekti ve dışarıdan üretmeye çalıştığı anlarda da istediği sonucu alamadı. Buna ek olarak da Cedi-Diebler-Furkan’ın dış şutlarını durduramadı(10/14).

FAKAT Efes maçın bitimine 2.5 dakika kala son Laboral maçında da olduğu gibi maç sonunu iyi oynayamadı ve farkın erimesinin önüne geçemedi. Ancak Pınar Karşıyaka bulduğu şutları cezaya çeviremeyince Efes evinde kaybettiği 2 maçtan sonra, geçen yılın şampiyonunu devirerek maçı kazanmayı başardı.