Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadro boşalsın kasa dolsun

Kadro boşalsın kasa dolsun

Geçen sezon Stoch, Yobo ve Krasic’i ücretlerinin yarısını ödeyerek kiralayan F.Bahçe bu yıl ise kârlı bir yol belirledi. 1 milyon Euro’ya kiralanan Stoch’a para ödemeyecek olan Kanarya, 5 milyon Euro’luk sigortayla kendini garantiye aldı. Diğer yabancılarda da aynı yöntem izlenecek ve böylece hem zarar edilmeyecek hem de kadrodaki şişkinlik giderilecek.

Kadro boşalsın kasa dolsun

MIROSLAV Stoch, Joseph Yobo ve Milos Krasic’i yıllık ücretlerinin yarısını ödeyerek geçen sezon kiralık gönderen F.Bahçe bu yılki Stoch hamlesiyle ilk kez kârlı bir politika izledi. İdari Menajer Hasan Çetinkaya’nın ABD’den dönmesiyle hız kazanan görüşmelerde farklı bir yol izlendi.

ÖNCE İstanbul’a yeniden çalışmalara katılacağını söylemek için gelen Stoch’a yabancı kontenjanının fazlasıyla dolu olduğu ifade edildi ve “Senin için daha kârlı olacak bir yol belirledik” dendi.

ÇETİNKAYA?FAKTÖRÜ

Çetinkaya’nın ardından başkan Yıldırım, Stoch’la görüşerek stratejilerini Slovak oyuncuya da aktardı. Bu görüşme “Sen bizden aldığın ücretin daha da fazlasını kazanacaksın. Eğer uyum sağlayamazsan biz yine sana gerekli ilgiyi göstereceğiz. Bu sebeple sözleşmeni de uzatmak istiyorum. Önümüzdeki yıllar kendini göstereceğine inanıyoruz” diyerek Miroslav Stoch’u Al-Ain’e kiralık olarak gitmeye ikna etti.

YILDIRIM 5.5 milyon Euro’ya aldığı oyuncusunu Ruslar isteğinde “Kesinlikle olmaz” diyerek 12 milyon Euro’dan vazgeçmişti. Stoch’un değerini bulacağından emin olan Yıldırım sözleşmesini de 2018’e dek uzattı.

Haberin Devamı

STOCH’A para ödemeyecek olan F.Bahçe sakatlıklara karşı yapılan sigorta ile kendini garantiye alırken Yıldırım, Salih konusunda da “15 milyon Euro’dan aşağıya inmem” demişti.

Başkanın kararlılığı sonrası Salih’i 2 yıl kiralayan Roma, satın almak isterse 15 milyon Euro ödemek zorunda kalacak. Bu kararlılık Stoch transferinin de ana stratejisiydi.