Gazete Vatan Logo
Futbol İşte yılın transferi!

İşte yılın transferi!

M.United, Ronaldo'yu rekor fiyata Real'e veriyor

REAL Madrid’de yeniden başkanlığa seçilen Florentino Perez, göreve fırtına gibi başladı. 67.2 milyon Euro’ya Milan’dan Kaka’yı renklerine bağlayan Real, dün de Manchester United’ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo için 94 milyon Euro (132 milyon $) karşılığında İngiliz ekibiyle anlaşmaya vardı. 1 senedir yıldız futbolcunun peşinden koşan İspanyollar, Perez’in göreve gelmesiyle birlikte transfer bombalarını patlatmaya başladı. Geçen yıl United’dan ayrılmak isteyen ama Sir Alex Ferguson’un ısrarlarıyla 1 yıl daha kulüpte kalan Portekizli, bu kez rekor bir transfer karşılığında İspanya’nın yolunu tutuyor.

EFSANE ZIDANE’I SOLLADI

DAHA önceki başkanlık döneminde Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham ve Owen gibi oyuncuları yüksek ücretler karşılığında transfer eden Başkan Perez, ’Los Galacticos’ adı verilen takımı oluşturmuştu. Üstelik Fransızlar’ın efsanesi Zinedine Zidane’ı Juventus’tan rekor bir ücretle 73 milyon Euro karşılığında renklerine bağlamıştı Real Madrid.. Yeniden göreve başladığı andan itibaren transferde hız kesemeyen Perez eskisine oranla daha da iştahlı bir şekilde oturdu başkanlık koltuğuna..

HER sene bir yıldız oyuncu transfer politikasını Kaka ve Ronaldo gibi üst düzey yıldızlarla bozan ’efsane başkan’ın, Nistelrooy’un sakatlığı ve Raul’un da yaşlanmasıyla forvet hattını da boş geçmeyeceği yazılmaya başladı İspanya medyasında.. Ronaldo için kulübüne 94 milyon verecek olan Real Madrid, Portekizli yıldıza da yıllık 10 milyon Euro civarında bir ücret belirlemiş durumda.

UNITED İZİN VERDİ

MANCHESTER United resmi sitesinde yaptığı açıklamada, Ronaldo için teklif edilen 94 milyon Euro’luk rekor ücretin kabul edildiğini ve Portekizli oyuncunun Real Madrid’le görüşmesine izin verildiği belirtildi. Artık bu transferin önündeki engellerin de kalkmasıyla 1 senedir süren Real-Ronaldo aşkı sonunda mutlu sonla bitmek üzere..


EZELİ rakibi Barcelona’nın kurduğu kadro ve hem İspanya’da hem de Avrupa’da elde ettiği başarılarla ikinci plana atılan R.Madrid artık düğmeye bastı. Son şampiyon Barça, 424 milyon Euro’luk takım değeriyle dünyanın en pahalı takımı olarak gözüküyordu. Fakat yapılan bu transferlerin ardından Madrid ekibi bu listede açık ara zirveye kuruldu. Ronaldo ve Kaka transferiyle yaklaşık 550 milyon Euro’luk bir takım değerine ulaşan ’Beyaz Şimşekler’ futbolda haksız rekabet mi var sorularını da zihinlerimize kazıyor.

REAL Madrid kadrosundaki yıldızlara şöyle bir göz gezdirelim: Casillas, Pepe, Ramos, Sneijder, Van der Vaart, Robben, Huntelaar, Nistelrooy, Raul ve son olarak kadroya katılan Ronaldo-Kaka ikilisi.. İspanya basınında yer alan haberlere kulağımızı uzatacak olursak David Villa veya İbrahimoviç için de girişimlerini sıklaştıran Real Madrid’in önümüzdeki sezon nasıl bir performans sergileyeceğini hep birlikte göreceğiz.


BUGÜNE KADAR EN PAHALI 10 TRANSFER

1. Zinedine Zidane (FRA) Juventus'tan Real Madrid'e (2001) - 75 milyon Euro

2. Kaka (BRA) Milan'dan Real Madrid'e (2009) - 67.5 milyon Euro

3. Luis Figo (POR) Barcelona'dan Real Madrid'e (2000) - 61 milyon Euro

4. Hernan Crespo (ARG) Parma'dan Lazio'ya (2000) - 56 milyon Euro

5. Gaizka Mendieta (ESP) Valencia'dan Lazio'ya (2001) - 48 milyon Euro

6. Rio Ferdinand (ENG) Leeds United'dan Manchester United'a (2002) - 47 milyon Euro

7. Andrei Shevchenko (UKR) Milan'dan Chelsea'ye (2006) - 46 milyon Euro

8. Juan-Sebastian Veron (ARG) Lazio'dan Manchester United'a (2001) - 46 milyon Euro

9. Ronaldo (BRA) Inter Milan'dan Real Madrid'e (2002) - 45 milyon Euro

10. Manuel Rui Costa (POR) Fiorentina'dan Milan'a (2001) - 43 milyon Euro

Haberin Devamı