Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Kartal'ın kare ası

İşte Kartal'ın kare ası

Beşiktaş yönetimi devre arasında ilk 11'ine kalite ve tecrübe katmak için kolları sıvadı:

İşte Kartal'ın kare ası

Beşiktaş sezon başında futbol genel direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Biliç'in hazırladığı rapor doğrultusunda 11 futbolcuyu transfer ederek kadrosunu büyük ölçüde yenileme yolunu seçmişti. Geleceğe dönük yatırımlar bu transfer döneminin en dikkat çekici özelliğiydi...

Kadroya genç ve potansiyeli yüksek oyuncular dahil edilmişti. Ancak sezon içinde bu futbolculardan yeterli katkı alamayan siyah-beyazlılar devre arasında daha farklı bir strateji izleme kararı aldı ve bunun için somut adımlar atmaya başladı.

KONTENJAN AÇILACAK

Öncelikle aksayan mevkiler belirlendi ve bu yerlere direkt katkı yapabilecek isimler üzerinde çalışılmaya başlandı. Bunun neticesinde Eskişehir’de oynayan ve hem sağ hem sol bekte görev yapabilen Tarık Çamdal için ilk hamle yapıldı. Kartal bu transfer için ilk yarıda umduğu performansı bulamadığı Michael Eneramo'yu gözden çıkardı. Beşiktaş, eğer Tarık'ı Eneramo karşılığında alabilirse -ki buna çok yaklaşıldı- bu sayede yabancı kontenjanında da bir kişilik yer açılmış olacak.

MENAJERİ DOĞRULADI

Siyah beyazlılar teknik heyetin isteği üzerine bir de stoper arayışına başlamıştı. Belirlenen isim ise Joleon Lescott. Manchester City forması giyen 31 yaşındaki futbolcu ile ilk temasta olumlu sonuç alındı. Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Lescott, ön görüşmede "Bonservis sorun değil. Bunu kulübümle halledebilirim" demişti. Ancak transfer menajerler tarafından medyaya yansıtılınca City, bonservis bedeli talep edeceğini Beşiktaş'a iletti. Dün ise Lescott’un menajeri James Featherstone, görüşmeleri Sky Sports’a doğrularken, “Sözleşmesi 6 ay sonra bitecek. Bu yüzden Lescott’u isteyen kulüplerle görüşebiliriz” dedi.

UYUM SORUNU OLMAZ

Kartal'ın bir diğer gözdesi ise sezonun ilk yarısında teknik direktör Daum'la sorun yaşayınca Bursaspor'dan ayrılan Pablo Martin Batalla. Bu ismin gündeme gelmesinin sebebi ise üzerine takım inşa edilen Manuel Fernandes'in çıkardığı problemler. Yönetim, takımı sırtlama konusunda istenilen performansı veremeyen Fernandes'in sezon sonu bitecek olan sözleşmesini de uzatma konusunda izlediği olumsuz tavrı da göz önünde bulundururak, bu mevkide doğacak açığı Arjantinli ile kapatmayı planlıyor. Yaklaşık 4.5 sezon Bursa forması giyen Batalla'nın Türkiye'yi tanıması ve uyum sorunu olmaması siyah-beyazlıları bu futbolcuya götüren en önemli neden.

SPONSOR BEKLENİYOR

Ve geçelim bir dünya markasına... Koleksiyonunda eksik olan Libertadores Kupası’nı Atletico Mineiro ile kazanmak istediği için Beşiktaş'a gelme planlarını, ağustos ayından ocak ayına erteleyen Ronaldinho'nun transferi için aylardır süren kapsamlı görüşmeler önceki gün İstanbul'da yapılan zirveyle devam etti. Ve büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Siyah-beyazlılar, Ronaldinho'ya imza attırmak için artık bu hafta içinde sponsorlardan gelecek haberi bekliyor. Kartal'ın ünlü yıldızı almaktaki amacı hem sahada sihrini göstereceğine inanılması hem de kulübün marketing gelirlerine artı katacağının düşünülmesi...

Kim gidecek?

Beşiktaş, Tarık’ı Eneramo karşılığında alır ve bunun yanında diğer 3 transferde de başarılı olursa, kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 11'e çıkacak. Dentinho ile yolları ayıran siyah-beyazlıların şu anda kadrosunda 9 yabancı oyuncu var. Eğer Lescott, Batalla ve Ronaldinho transferleri de gerçekleşirse Kartal'ın devre arasında 1 yabancıyla yollarını ayırması gerekecek. Bu isim için en yakın adaylar ise Fernandes, Escude, Franco ve Motta olarak gözüküyor.

Haberin Devamı