Gazete Vatan Logo
Futbol İşte ebedi dostluk bu

İşte ebedi dostluk bu

Derbinin son dakikalarında F.Bahçelilerin fair-play ruhuna uygun hareketi takdir topladı

İşte ebedi dostluk bu

Derbinin 87. dakikasında sahalarda ender rastlanan bir olay yaşandı. 85'te Beşiktaş ceza sahasının önünde Pedro Franco topu uzaklaştırmak için sertçe vurdu. Ancak meşin yuvarlak yakın mesafeden takım arkadaşı Jermaine Jones'a çarptı.

Amerikalı çarpmanın şiddetiyle yerde kalırken hakem Halis Özkayha da oyuncunun tedavisinin yapılması için maçı durdurdu. Jones sahanın dışına çıkarıldıktan sonra oyuna hakem atışıyla başlanacaktı ve oyun durmadan önce topa Beşiktaş sahip olduğu için hiçbir F.Bahçe'li futbolcu hakem atışına dahil olmadı.

Halis Özkahya atışı yaptıktan sonra Dany topu önce ayağıyla havaya kaldırdı sonra da kafasıyla kalecisi Tolga'ya gönderdi. Bunun üzerine Kamerunlu endirekt vuruşta topa iki defa dokunduğu için Halis Özkahya oyunu durdurup Dany'ye sarı kart verdi.

TARAFTAR ALKIŞLADI

Ancak olayın asıl enteresan bölümü bu noktadan sonra yaşandı. Dany'nin hareketi nedeniyle hakem, F.Bahçe lehine serbest vuruşa hükmetti. Beşiktaşlılar yaşanan bu garip pozisyonun şokunu atlattıktan sonra sarı-lacivertliler vuruşu kullanmak için topun başına geldiler. Dany'nin dalgınlıkla yaptığı bu hareket nedeniyle F.Bahçeliler çok büyük bir centilmenlik örneği göstererek topu auta attılar ve bu davranış Beşiktaş tribünlerinden büyük alkış aldı.

Henüz birkaç hafta önce G.Saray-F.Bahçe maçında yaşanan tatsız görüntülerin ardından dünkü bu fair-play örneği taraflı tarafsız herkesi memnun etti.

Haberin Devamı