Gazete Vatan Logo
Futbol İşimiz son maça kaldı!

İşimiz son maça kaldı!

2 Dev Adam Avrupa Şampiyonası Elemelerinde umutlarını son maça taşıdı

İşimiz son maça kaldı!

Euro 2013 için matematik hesapları yapan Türkiye, çantada keklik gördüğü galibiyeti son periyottaki oyunuyla 79-69’la aldı. Son 12 resmi maçında da kaybeden Güney Avrupa ekibi karşısında 21 sayı bulan İlkan takımını sırtladı.

ASKETBOL maçını futbol tabiriyle anlatalım ki herkes Türkiye’nin içine düştüğü durumu bir kez daha görsün... Futbolda San Marino ne ise basketbolda da Portekiz o... Son 12 resmi maçının tümünde sahadan boynu bükük ayrılan Güney Avrupa ülkesi karşısında Ay-yıldızlılarımız öyle bir 40 dakika yaşadı ki bunun için ‘kabus’ demekten başka çare yok.

MİLLİ takımda sahaya kim çıkarsa çıksın ‘5 oynamaz’ın arasına dahil oluyor. İlk çeyrekte çantada keklik gördüğümüz Portekiz öyle bir şamar attı ki 12 Dev(!) Adam’a bir daha toparlanmak mümkün olmadı. Savunma yapmamayı kafasına koyan Ay-yıldızlılar, 21-17 geride kapattığı ilk çeyrekte Ender Aslan’ın bulduğu kritik sayıları olmasa neredeyse karşılaşmayı ilk 10 dakikadan kapatacaktı.

UMUT YEŞERTTİK!

TANJEVIC’İN yine oyuncu rotasyonu ile takımın dengesini değiştirmesi garip karşılanmazken bu kez savunmada kendine gelen Türkiye, pota altını kapatıp yardımlaşma sıkıntısını ortadan kaldırınca 2. çeyrekte 18-10’luk üstünlük yakalayıp ilk yarıyı da 35-31 önde bitirdik.

3. çeyrek için söylenecek tek kelime ‘Silbaştan’ olurdu. 2. çeyrekte doğruyu bulan Türkiye yeniden dengeyi bozdu. 2. çeyreğin ilk 5 dakikasında sadece 4 sayı yiyerek kendin bulan Türkiye ikinci yarıya ise bildiklerini unutarak başladı ve 26. dakika 45-45 eşitlikle geçildi. Bir türlü farkı açamayan Türkiye, Portekiz’e de ‘şans kırıcı’ olabileceğinin sinyallerini verince rakip de ‘acaba?’ diyerek maçtan kopmadı.

SON periyoda 52-47 geride giren Türkiye, Çek Cumhuriyeti maçına bile bırakmadan elenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca bu periyotta oynamaya karar verdi.

İLKAN Karaman’ın önderliğinde pota altında rakibine şans tanımayan Türkiye, dış atışlarla farkı açması engellense de sahadan 79-69 galip ayrılıp Euro 2013 için son hamlesini İstanbul’a bıraktı.

Haberin Devamı