Gazete Vatan Logo
Futbol İlk kez bir Türk 'dünyanın en iyisi' olacak

İlk kez bir Türk 'dünyanın en iyisi' olacak

Evet, aslen Türk bir isim ilk kez ‘dünyanın en iyileri’yle (Messi-Ronaldo) yarışacak!

REAL Madrid’in Türk kökenli yıldızı Mesut Özil, dünya futbolunda adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçen sezon Bundesliga’da Werder Bremen formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından, Alman Milli Takımı’yla da büyük bir çıkış yakalayan yıldız futbolcu, FIFA ile ünlü Fransız futbol dergisi France Football’un ortaklaşa düzenleyeceği ‘Altın Top’ listesinde 23 aday arasına girdi. Avrupa’nın en prestijli ödülü olarak gösterilen ve ‘yılın en iyileri’nin seçileceği bu organizasyona giren ilk Türk isim olan genç yetenek, bu dev organizasyonda birbirinden ünlü yıldızlarla yarışacak.

10 OCAK’TA AÇIKLANACAK

FIFA Futbol Komitesi ile Teknik ve Gelişim Komitesi’yle, Fransa Futbol Dergisi Lequipe’den bir grup uzman ismin belirlediği adaylar arasından kazanan isimler 10 Ocak 2011’de İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek seramoniyle duyurulacak.

7 İspanyol’un olduğu listede İNGİLİZ YOK

DÜNYACA ünlü futbolcuların yer aldığı 23 kişilik aday listede Mesut Özil birbirinden zorlu rakiplerle ödül için yarışacak. İşte son Dünya Şampiyonu İspanya Milli Takımı’dan 7 oyuncunun yer aldığı aday liste:
XABI Alonso, Casillas, Fabregas, Iniesta, Puyol, Villa, Xavi (İspanya), Klose, Lahm, Müller, Mesut Özil, Schweinsteiger (Almanya), Alves, J.Cesar, Maicon (Brezilya), Robben, Sneijder (Hollanda), Messi (Arjantin), C.Ronaldo (Portekiz), Drogba (Fildişi Sahili), Eto’o (Kamerun), Forlan (Uruguay), Gyan (Gana).



Hiddink: Gençlere ŞANS vereceğim!

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, kadroda revizyona gideceğinin sinyallerini verdi. Genç oyuncuları takıma dahil etmeyi planlayan Hollandalı çalıştırıcı, NTV Spor’a şunları söyledi: “Önümüzdeki aylarda daha başarılı oyuncularla çalışacağımıza inanıyoruz. Bazı genç oyunculara, diğer oyunculara da şans vermem gerektiğinin farkındayım.

MİLLİ takımda bir takım değişiklikler olacak. Gerçekçi olmalıyız, Türkiye’de futbol duygularla oynanıyor, bir takım felsefeleri takip etmemiz gerek.”

Haberin Devamı