Gazete Vatan Logo
Futbol Iglinskiy nal topladı

Iglinskiy nal topladı

Astana’nın Kazak pedalı dün hem etabı hem de turkuaz mayoyu kazandı...

Iglinskiy nal topladı

Valentin Iglinskiy 178 km.’lik Kuşadası-Turgutreis etabının finişinde Petacchi ve Favilla’yı tekerlek farkıyla geçerek, genel klasman liderliğine de ulaştı

47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ikinci etabında kazanan Astana takımından Valentin Iglinskiy oldu.. 178 kilometrelik Kuşadası-Turgutreis etabının nefes kesen sprint finişinde Lampre’den Alessandro Pettachi ve Farnese Vini’den Elia Favilli’yi geride bırakmayı başaran Kazak sporcu, böylece genel klasman liderliğine de yükselip turkuaz mayonun yeni sahibi oldu..

ETABI 6. sırada bitiren Lampre’den Tyler Farrar en iyi sprinterin giydiği yeşil mayoyu ikinci etap sonunda korumayı başarırken, Colombia Es Pasion’dan Juan Villegas da en iyi tırmanışçı olup kırmızı mayoyu giydi.. Beyaz renkli Türkiye’nin güzellikleri mayosu ise bu etabın sonunda Caja Rural takımından Arturo Mora Ortiz’de kaldı..

MİRAÇ KAL 8. BİTİRDİ
ÖTE yandan önceki gün yapılan İstanbul etabını 12. sırada bitiren Konya Torku Şekerspor’dan Miraç Kal, dün ise 8. sırada finişi gördü. Manisaspor’dan Ahmet Akdilek ise 17. oldu..

TURDA bugün ise 166 kilometrelik Bodrum-Marmaris etabı koşulacak.. Saat 11.50’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde verilecek startla birlikte başlayacak yarış Eurosport ve TRT Spor’dan ekranlara gelecek..

Haberin Devamı