Gazete Vatan Logo
İddaa NBA Playoffları'nda da doğru adres Misli.com!

NBA Playoffları'nda da doğru adres Misli.com!

19 Ekim 2022’de başlayan NBA normal sezonu 82 maçlık uzun bir maratonun ardından 9 Nisan’da oynanan maçlar ile sona erdi. 53 galibiyet alan Denver Nuggets, Batı Konferansı’nda normal sezonu lider bitirirken; 58 maç kazanan Milwaukee Bucks ise Doğu Konferansı’nda ilk sırada yer aldı. Utah Jazz, Indiana Pacers, Portland Trail Blazers gibi önceki sezonlarda Playofflar’da görmeye alışkın olduğumuz takımlar bu sezon Playoff’un dışında kaldı. Sezonun en büyük hayal kırıklığı ise Luka Doncic liderliğindeki Dallas Mavericks oldu. Şubat ayında takıma Kyrie Irving’in de dahil olmasıyla çıtayı iyice yükselten eski şampiyon Dallas, son maçlarda üst üste kötü sonuçlar alınca sezonu 11. sırada bitirdi ve Play-In turnuvasına bile katılamadı.

NBA Playoffları'nda da doğru adres Misli.com!

SAYI LİDERİ EMBIID

Philadelphia 76ers’da maç başına 33.1 sayı ortalaması ile oynayan Joel Embiid, normal sezonun sayı lideri oldu. 32.4 sayı ortalamasıyla Dallas’ın yıldızı Luka Doncic ikinciliği alırken; Portland’ın lideri Damian Lillard, 32.2 sayı ortalamasıyla üçüncü oldu. Sacramento Kings’te 12.3 ribaund ortalaması yakalayan Domantas Sabonis bu alanda liderliği alırken; asist alanında ise lider 10.7 ortalama ile bu sezon Philadelphia 76ers forması giyen James Harden oldu.

TEMSİLCİLERİMİZ NELER YAPTI?

Takımı Houston Rockets için kötü bir sezon olmasına rağmen Alperen Şengün, NBA’deki ikinci sezonunda iyi işler çıkardı. Ortalama 28.9 dakika süre alan ve 14.8 sayı, 9 ribaund, 3.9 asist ortalamaları yakalayan genç yetenek, bu sezon NBA All-Star kapsamında oynanan Rising Stars etkinliğinde de kendine yer buldu. Ayrıca Los Angeles Lakers karşısında 33 sayı, 15 ribaunt, 6 asist ve 4 blokla oynayan Şengün, Shaquille O'Neal'ı geçerek NBA tarihinde 30 sayı, 10 ribaund ve 5 asist istatistiklerini yakalayan en genç pivot olmuştu.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, bu sezon yeniden Playoff heyecanı yaşayacak. Sezonu 8.7 sayı, 2.3 ribaund ve 1.5 asist ortalamasıyla tamamlayan ve maç başına ortalama 20.1 dakika süre alan tecrübeli oyuncu, bu sezon Los Angeles Clippers karşısında attığı 29 sayıyla kariyer rekorunu egale ederken o maçta bulduğu 7’de 7 üçlük isabetiyle rekor kırmıştı.

Bu sezon sakatlıklarla boğuşan Furkan Korkmaz da takımı Philadelphia 76ers ile Playofflar’da yer alacak. Maç başına 9.6 dakika süre alan Korkmaz, 3.8 sayı, 1.1 ribaund ve 0.6 asist ortalamalarıyla oynadı.

Sakatlığı sebebiyle bu sezon çok az forma şansı bulabilen Ömer Faruk Yurtseven’in takımı Miami Heat ise Play-In turnuvası sonrasında Playoff’a kalmaya hak kazandı. Yurtseven normal sezonu 9.2 dakika süre alarak 4.4 sayı, 2.6 ribaund ve 0.2 asist ortalamalarıyla tamamlandı.

NBA’DE PLAYOFF HEYECANI BAŞLIYOR!

NBA Play-In turnuvası sonucunda Playoff’a kalan son 4 takım da belli oldu. Los Angeles Lakers, Atlanta Hawks, Miami Heat ve Minnesota Timberwolves Playofflar’da mücadele etmeye hak kazandı. Böylece Playoff ilk tur eşleşmeleri de tamamen kesinleşmiş oldu.

Haberin Devamı

Açılış maçı bugün saat 20:00’de Philadelphia 76ers ile Brooklyn Nets arasında gerçekleşecek. Siz de normal sezonda olduğu gibi NBA Playoff heyecanını canlı yayınlarla; Süper Oran, Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com farkıyla yaşayabileceksiniz. 

İşte NBA Playoff’ta ilk maçların programı ve eşleşmelerle ilgili detaylar…

15 Nisan Cumartesi

20:00 Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets (Misli.com’da Canlı İzle)

22:30 Boston Celtics – Atlanta Hawks (Misli.com’da Canlı İzle)

16 Nisan Pazar

01:00 Cleveland Cavaliers – New York Knicks (Misli.com’da Canlı İzle)

03:30 Sacramento Kings – Golden State Warriors – (Misli.com’da Canlı İzle)

22:00 Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers (Misli.com’da Canlı İzle)

17 Nisan Pazartesi

00:30 Milwaukee Bucks – Miami Heat (Misli.com’da Canlı İzle)

03:00 Phoenix Suns – Los Angeles Clippers (Misli.com’da Canlı İzle)

Haberin Devamı

05:30 Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves (Misli.com’da Canlı İzle)

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets

Doğu Konferansı’nda normal sezonu 54 galibiyetle 3. sırada bitiren Philadelphia 76ers, 45 galibiyet alan 6. sıradaki Brooklyn Nets ile eşleşti. Temsilcimiz Furkan Korkmaz’ın da forma giydiği Doc Rivers yönetimindeki Philadelphia 76ers’ta Joel Embiid, James Harden ve Tyrese Maxey gibi isimler öne çıkıyor. Brooklyn Nets ise radikal bir kararla sezon ortasında Kevin Durant ve Kyrie Irving gibi yıldız isimlerle yolları ayırmıştı. Yine de kendilerine Playofflar’da yer bulabilen Nets’te Mikal Bridges takım liderliği görevini almış durumda. Cameron Johnson, Spencer Dinwiddie ve Nic Claxton da takımda önemli roller üstleniyor. Ben Simmons ise sezonu kapattığı için forma giyemeyecek. Normal sezonda iki takım arasında oynanan 4 maçı da Philadelphia 76ers kazanmıştı. Şampiyonluk hedefi bulunan Philadelphia, bu eşleşmede favori olarak öne çıkıyor.

Boston Celtics – Atlanta Hawks

Haberin Devamı

Normal sezonu Milwaukee Bucks’ın 1 galibiyet gerisinde 57 maç kazanarak 2. sırada bitiren Boston Celtics, geçen sezon NBA Finalleri’nde Golden State Warriors’a 4-2 kaybetmişti. Bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayları arasında yer alıyorlar. Kendi salonlarında %78’lik bir galibiyet yüzdesine sahipler. Takımın sayı lideri Jayson Tatum ve bir diğer skorer Jaylon Brown takım için kilit isimler. Normal sezonun son 2 maçını parmağındaki sakatlık sebebiyle kaçıran Jaylen Brown yüksek ihtimalle ilk maçta görev alacak. Malcolm Brogdon, Derrick White, Al Horford ve Marcus Smart gibi isimler de şampiyonluk yolunda önemli rollere sahip. Normal sezonu 8. sırada bitirerek Play-In turnuvasına katılan Hawks, Miami Heat’ı yenerek 7.sıradan Playoff’a katılmaya hak kazandı. Geçtiğimiz sezon da aynı şekilde Play-In sonrası Playofflar’a kalmışlar ve ilk turda elenmişlerdi. Takımın sayı lideri Trae Young liderliğinde bu sefer daha fazlasını hedefliyorlar. Dejounte Murray, DeAndre Hunter, Bogdan Bogdanovic, Clint Capela, John Collins ve Saddiq Bey gibi normal sezonu çift haneli ortalamalarda bitiren oyunculara sahipler. Normal sezonda iki takım da kendi seyircisi önünde oynadığı maçları kazandı. (2-2) Bu eşleşmenin de 7. maça taşınması sürpriz olmaz.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks

Doğu Konferansı’nda normal sezonu 51 galibiyetle 4. bitiren temsilcimiz Cedi Osman’ın takımı Cleveland Cavaliers, 47 galibiyetle 5. olan New York Knicks ile kozlarını paylaşacak. Donovan Mitchell liderliğinde şampiyonluğu kovalayacak olan Cavaliers; Darius Garland ve Evan Mobley gibi genç yeteneklere sahip. Aynı zamanda Ricky Rubio, Danny Green ve Cedi Osman gibi oyuncular da tecrübeleriyle öne çıkıyor. New York Knicks ise bu sezonun renkli ekiplerinden, skorer yapılarıyla dikkat çekiyorlar. Julius Randle, Jalen Brunson , RJ Barrett gibi skorerlere sahipler. Ancak Julius Randle normal sezonda son 5 maçı kaçırdı. Playoff ilk maçına yetişip yetişmeyeceği henüz belli değil. Genel olarak zorlu bir eşleşme olacağı aşikâr. Normal sezonda %75 iç saha galibiyet yüzdesi yakalayan Cavaliers, saha avantajıyla yine de bir adım önde gözüküyor. Normal sezonda ise New York Knicks aralarındaki 4 maçın 3’ünü kazandı.

Sacramento Kings – Golden State Warriors

Mike Brown yönetimindeki Sacramento Kings, sezonun en çok sayı atan takımı oldu ve normal sezonu Batı Konferansı 3’sü olarak bitirdi. De’Aaron Fox hem sayı hem asist tarafında çok iyi bir sezon geçirirken; NBA’de normal sezonun ribaund kralı Domantas Sabonis de aynı zamanda takımın en skorer ikinci ismi ve asist alanında takımın lideri oldu. Kevin Huerter, Malik Monk ve Keegan Murray gibi isimlerin performansı da bu eşleşmede oldukça önemli. Harrison Barnes ve Davion Mitchell’in ilk maç öncesi durumu belirsizken; Matthew Dellavedova’nın Nisan ayı sonuna kadar oynaması beklenmiyor. Son şampiyon Golden State Warriors ise normal sezonda inişli-çıkışlı bir performans sergiledi ve sezonu 6. sırada bitirdi. Seyircisi önünde ligin en iyi takımlarından biri olurlarken; deplasman performansları şu anki sıralarının en büyük nedeni olarak göze çarpıyor. Steve Kerr yönetiminde; Stephen Curry, Klay Thompson ve Draymond Green gibi takımla özdeşleşmiş isimlerle yeni bir şampiyonluk hikayesi yazma peşindeler. Ayrıca Jordan Poole ve Andrew Wiggins de skor anlamında katkı verebilecek diğer isimler olarak öne çıkıyor. Normal sezonda 20’den fazla maç kaçıran Andrew Wiggins'in Playoff maçlarıyla birlikte takıma geri dönmesi bekleniyor. Koç Steve Kerr, Wiggins için; "Oynayabilecek duruma gelmesi için çalışmalarımız sürüyor..." dedi." Andre Iguodala ise sakatlığı sebebiyle birkaç maçı kaçıracak. Yüksek skorlu maçlara aday olan eşleşmede normal sezonda oynanan maçlarda Golden State Warriors 3-1 önde. Warriors deplasman performansını artırırsa bu eşleşmede yine de önde gözüküyor.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers

Memphis Grizzlies, bu sezon en iyi iç saha galibiyet yüzdesine sahip takım oldu. (%85) Bunun sonucunda normal sezonu Batı Konferansı’nda 2. sırada bitirdiler. Geçtiğimiz sezon Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors’a elenmişlerdi. Bu sezon çıtayı daha da yükselttiler. Sadece takımın değil NBA’in en büyük yıldızlarından Ja Morant, bu sezon takımdaki tüm istatistiklerde öne çıkıyor. Sezon içinde aldığı ceza sebebiyle hem kendini hem de takımını zor bir sürece soksa da Memphis yine de sezonu iyi bir yerde noktalamayı başardı. Desmond Bane, Jaren Jackson Jr. gibi isimler de Morant’a şampiyonluk yolunda destek verecek. Steven Adams’ın sezon ortasındaki sakatlığı ise onlar için önemli bir kayıp oldu. Adams’ın bu sezon oynaması beklenmiyor. Playoff ilk maçı öncesinde Ja Morant, Desmond Bane, Jaren Jackson Jr., Dillon Brooks gibi kilit isimlerin oynayıp oynamayacağı da henüz netlik kazanmadı. Los Angeles Lakers ise sakatlıklarla boğuştuğu ve sezon ortasında kadroda değişiklikler yaşadığı normal sezonu 7. bitirerek Play-In turnuvasına katıldı. 8. sıradaki Minnesota Timberwolves’ı mağlup eden Lakers, Playoff’a 7. sıradan katıldı ve Memphis’le eşleşti. Play-In maçında da takımı sırtlayan LeBron James ve Anthony Davis, 2019/20 sezonundaki gibi yeniden yüzük kazanmayı amaçlıyor. D'Angelo Russell, Austin Reaves, Dennis Schröder ve Rui Hachimura gibi isimler şampiyonluk yolunda onlara destek verecek. Dennis Schröder’ın ilk maç öncesi oynama durumu henüz belli değil. Normal sezonda karşılaştıkları 4 maçta iki takım da 2’şer maç kazandı. 4-2 veya 4-3 sonuçlanacak bir seri olması muhtemel. Ja Morant ve LeBron James’in performansları kazanan tarafı belirleyecek.

Milwaukee Bucks – Miami Heat

2020/21 sezonu NBA şampiyonu Milwaukee Bucks için geçtiğimiz sezon iyi geçmemişti. Ancak bu sezon 58 galibiyetle normal sezonu lider olarak noktaladılar. Yeniden şampiyonluğun en büyük adaylarından biri durumundalar. NBA’in süperstarı Giannis Antetokounmpo bu sezon da tüm istatistiklerde öne çıkan isim oldu. Şampiyonluğun önemli parçalarından olan Jrue Holiday, Brook Lopez ve Khris Middleton gibi isimler de yine Bucks adına kritik roller üstlenecek. Normal sezonda sakatlığı sebebiyle sezonun yarısından fazlasında oynayamayan Middleton’ın, antrenmanlara çıksa da ilk maçlarda yer alıp almayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Pat Connaughton, Grayson Allen ve AJ Green’in durumları da maç saatinde netleşecek. Miami Heat ise sezonu 7. olarak noktalamış ve Play-In ilk maçında Atlanta Hawks eşleşmişti. Rakibinin takım olarak iyi performans sergilediği karşılaşmayı kaybeden Heat, Play-In ikinci maçında ise Chicago Bulls’u mağlup etti ve 8. sıradan Playoff’a katılmaya hak kazandı. Bu sezon takımın skor yükünü taşıyan Jimmy Butler, Bam Adebayo ve Tyler Herro; Playoff’ta da Heat için kilit isimler olacak. Nikola Jovic’in Playoff ilk maçlarında oynayıp oynamayacağı netlik kazanmadı. Normal sezonda oynanan 4 maçta iki takım da 2’şer maç kazandı. Miami eğer Playoff’ta skor anlamında oyuna birkaç ismi daha dahil edebilirse Milwaukee’yı zorlayacaktır ancak yine de Bucks’ın kazanacağı bir seri gibi gözüküyor.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers

Geçen sezonun Batı Konferansı şampiyonu Phoenix Suns, bu sezonu 45 galibiyetle rakibinin 1 galibiyet önünde 4. sırada bitirdi. Sezon ortasında gerçekleştirilen Kevin Durant transferiyle takıma çok önemli bir takviye yapılmış oldu. Takımın en skorer ismi Devin Booker, ribaund lideri Deandre Ayton ve asist lideri Chris Paul gibi önemli yıldızlarla bu sezon bekledikleri şampiyonluğu alma peşindeler. 2021’de finallerde Milwaukee Bucks’a kaybetmişlerdi. Normal sezonun son 2 maçında oynamayan Kevin Durant'in Playoff maçlarıyla birlikte yeniden parkeye dönmesi bekleniyor ancak ilk maç öncesi durumu net değil. Bismack Biyombo ve Cameron Payne de durumu net olmayan diğer isimler. Sezonu 44 galibiyetle 5. sırada bitiren Los Angeles Clippers’ta ise 23.8 sayı ortalamaları tutturan Kawhi Leonard ve Paul George takımın en önemli iki ismi olarak öne çıkıyor. Normal sezonun son 10 maçında sahne alamayan Paul George, Phoenix Suns eşleşmesini de kaçırabilir. George yetişmezse Eric Gordon'a büyük iş düşecek. Sezon ortasında kadroya kattıkları Russell Westbrook da takıma çok kısa sürede ayak uydurdu ve asist lideri oldu. Norman Powell, Ivica Zubac gibi isimler de bu sezon iyi performanslar sergiledi. Playoff ilk turunun en dengeli eşleşmelerinden birisi. Paul George’un durumu seriyi direkt etkileyecek. Normal sezonda oynadıkları 4 maç sonunda 2-2 eşitlik var. 6. veya 7. maça kalacak eşleşmelerden birisi olmaya aday.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves

Geçen sezon Playoff ilk turunda elenen Denver Nuggets, bu sezon 53 galibiyetle Batı Konferansı’nı lider olarak bitirmeyi başardı. Takımın sayı, asist ve ribaund istatistiklerinde ilk sırada yer alan Nikola Jokic, bu sezon da hayal ettiği yüzüğe kavuşmayı deneyecek. Denver, bu sezon Memphis’ten sonra en iyi iç saha galibiyet ortalamasına sahip. (%83) Jokic dışında; Jamal Murray, Aaron Gordon, Michael Porter Jr. gibi isimler de önemli katkılar veriyor. Jamal Murray normal sezonun son 6 maçının 3’ünü sakatlığı sebebiyle kaçırdı. Parmağındaki problemin devam ettiği ve antrenmanlara bandajla çıktığı belirtildi. Ayrıca Nikola Jokic, Aaron Gordon, Michael Porter Jr., Jeff Green ve Kentavious Caldwell-Pope’un ilk karşılaşmada oynama durumu maç saatinde netlik kazanacak. Bu sezon genel beklenti ise Denver’ın geçen seneden çok daha iyi işler yapacağı yönünde. Normal sezonu 8. sırada tamamlayarak Play-In turnuvasına katılan Minnesota Timberwolves ise ilk maçta Los Angeles Lakers’a kaybetse de 2. maçta Oklahoma City Thunder’ı rahat yenerek Platoff’a kalmaya hak kazandı. Bu sezon 40’tan fazla maç kaçıran Karl-Anthony Towns, yine de Playofflar’da takımın kilit oyuncularından biri olacak. Bu sezon takımı taşıyan Anthony Edwards’ın performansı da Minnesota’nın kaderini belirleyecek. Mike Conley, Kyle Anderson ve Rudy Gobert de bu sezon istatistiklerde öne çıkan diğer isimler oldu. Timberwolves’ta Jaden McDaniels’ın Nisan ayı sonuna kadar oynaması beklenmezken; Naz Reid’de Mayıs ortasına kadar forma giyemeyecek. Normal sezonda iki takım arasında oynanan 4 maçta 2-2’lik eşitlik var. Minnesota’nın kolay havlu atmayacağı bir seri olması muhtemel gözüküyor ancak sakatlık sorunlarını atlatırsa Denver Nuggets serinin favorisi durumunda.

NBA şampiyonluğu yolunda takımlar önce kendi konferansındaki diğer takımlarla mücadele edip konferans şampiyonu olmaya çalışacak. NBA şampiyonu ise 1 Haziran’da başlayacak olan NBA Finalleri ile belli olacak.

Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği, birbirinden çekişmeli maçlara sahne olacak NBA Playoff karşılaşmalarını sen de hemen Misli.com’a üye olarak canlı izle! Süper Oran avantajıyla hem daha fazla kazan hem de Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle maçların coşkusunu daha fazla yaşa!

NBA Playofflarında da doğru adres Misli.com