Gazete Vatan Logo
İddaa Max Gradel'den Misli TV'ye özel açıklamalar

Max Gradel'den Misli TV'ye özel açıklamalar

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen arayı Antalya'da geçiren Sivasspor'un deneyimli orta saha oyuncusu Max Gradel, Misli TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Max Gradel'den Misli TV'ye özel açıklamalar

2022-2023 sezonunda Süper Lig'in yanı sıra UEFA Konferans Ligi'nde de mücadele eden ve gruptan çıkarak kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştiren Demir Grup Sivasspor, Dünya Kupası arasını Antalya'daki çalışmalarıyla değerlendiriyor. Kırmızı beyazlılarda uzun yıllardır forma giyen 35 yaşındaki Fildişili orta saha oyuncusu Max Gradel, kamp otelinde Misli TV'ye özel açıklamalar yapıp önemli konulara değindi.


"KONFERANS LİGİ'NE ÇOK FAZLA ENERJİ VERDİK"

* Sivasspor'un bu sezona yaptığı başlangıç ve ligin kalanı ile ilgili neler söylemek istersin?

Max Gradel: Bence Süper Lig'e istediğimiz gibi başlayamadık. UEFA Konferans Ligi maçlarına çok odaklıydık. Gruptan çıkmayı çok istedik. Bu durum kulübün tarihinde bir ilk olacaktı ve bizim için çok önemliydi. Bence grup aşamasını geçebilmek adına çok enerji kaybettik. Bu sebeple ligde de istediğimiz sonuçlara ulaşamadık. Sanırım şimdi; ligde ortaya iyi performanslar koymaya ve puanlar kazanarak ayağa kalkmaya hazırız.


"SİVASSPOR'DA UZUN YILLAR KALMAK İSTİYORUM"

Haberin Devamı

* Kariyerinde Sivasspor ile Türkiye'nin yeri ve anlamı nedir?

Max Gradel: Şu anda Sivasspor'da 3. yılım... Buraya ilk geldiğim zamanlar şehir ve kulübe dair çok net bilgilerim yoktu. Kulübün çok iyi bir kulüp olduğunu ve buradaki insanların çok dürüst insanlar olduğunu gördüm zamanla... Güvenebileceğin insanlarla yürümek her zaman çok önemlidir. Şehirdeki insanların bana ve aileme yaklaşımı da çok iyiydi her zaman.

Burada çok mutlu oldum ve olmaya devam ediyorum. Burada uzun yıllar kalmak istiyorum. Çünkü kulübü seviyorum, şehri seviyorum. Sivasspor'da çalışan herkes bana harika davranıyor. Teknik heyet, takım arkadaşlarım, hepsi buna dahil... Nerede mutlu olursan, orada kalmak istersin... Bu yüzden, gerçekten çok mutluyum.


"GENÇLERE TEK TAVSİYEM: ASLA PES ETMEYİN!"

* Geçmişte kritik sakatlıklar ve zor günler yaşadın. Bunların üstesinden hep geldin. Genç sporculara genel olarak tavsiyelerin nelerdir?

Max Gradel: Maalesef yaptığımız işin doğasında sakatlıklar var. Sakatlanabilir ya da başka zorluklar yaşayabilirsin ancak en önemli konu asla pes etmemektir! Her zaman savaşmalısın, her gün... Çünkü futbolcu olduğun için şanslısın. Zihnine yerleştirmen gereken en önemli şey şu; Senden çok daha zor şartlarda yaşamaya çalışan insanlar var. Bu yüzden; sakatlandığında pes etme!

Haberin Devamı

Mücadele et, kendini yenile ve geri gelip devam et... Düşebilirsin ama kalkmayı ve ilerlemeyi de bilmelisin. Benim mantalitem budur ve bu mantaliteyi korumak önemlidir. Düştüğün her zaman kalk ve devam et! Her zaman böyle düşündüm. Sakatlıklar yaşadığımda hiç pes etmedim. Benim tavsiyem budur.


"HERKESLE YOL YÜRÜNÜR AMA KİMSEYE YÜZDE 100 GÜVENMEYİN"

* Genç Max Gradel'e şimdiki tecrübenle bir tavsiye verecek olsaydın ne söylerdin?

Max Gradel: Dürüst olmam gerekirse; Yaptığım bir hata, menajer olarak yanlış insanlara güvenmekti. Herhangi biriyle yürüyebilirsin ama sakın ona %100 inanma. Çünkü pek çok menajer, sporcu hakkında düşünmüyor. Yalnızca kendisini ve ne kadar para kazanacağını düşünüyor. Benim hatam buydu. Genç oyunculara tavsiyem dikkatli olmalarıdır. Kiminle yürüdüklerine... Eğer paradan önce seninle ilgileniyorlarsa onlara güven. Yaptığım hata buydu.

Haberin Devamı


"İDOLLERİM: MARADONA, DROGBA VE VAN BASTEN..."

* Profesyonel futbolcu olmadan önce idol olarak kimleri görüyordun?

Max Gradel: Rol modellerim... 3 futbolcu... Gençken ve profesyonel futbolcu olmadan önce... 3 oyuncu var... Tabii ki Maradona... Drogba. Üçüncü ise Van Basten... Onun videolarını ve kliplerini izlerdim, muhteşemdi.


"TANRIYA ŞÜKÜR; DROGBA İLE BİRLİKTE FUTBOL OYNADIM"

* Drogba neden rol modellerinden biriydi?

Max Gradel: Drogba çünkü... Genç bir oyuncuyken, Paris'teydim. O dönem Drogba, Marsilya'ya gitmeden önce Guingamp'ta oynuyordu. Paris'te ve gençtim. Herkes onun hakkında konuşuyordu. Onu izliyordum, takip ediyordum. Çünkü çılgınca goller atıyor ve benim ülkemi temsil ediyordu. Hayalim; bir gün onunla oynamaktı. Tanrı'ya teşekkür ediyorum ki onunla birlikte milli takımda oynadım. O benim ülkemin efsanesi... Çok yakın bir arkadaşım da oldu. Benim için büyük bir ağabey gibi. Çok mutluyum.

Haberin Devamı


"TÜRKİYE'DEKİ FUTBOL TUTKUSU, İNGİLTERE İLE TAMAMEN AYNI"

* İngiltere ve Fransa'da da oynadın Türkiye'den önce. Türkiye ile bu ülkeler arasındaki en büyük fark nedir?

Max Gradel: Benim için Türk futbolu, İngiltere Premier Ligi'nden farklı değil! Çok fazla fark yok Türkiye ile İngiltere arasında... Taraftarlar aynı tutkuya sahip! Futbola aşıklar, futbol için yaşıyorlar. İngiltere'deyken de bu aynıydı. Futbolu çok seviyorlar, futbol için çıldırıyorlar. Türkiye de aynı durumda. Herkes maçlara koşuyor ve büyük ilgi gösteriyorlar. Aynı İngiltere gibi. Tek fark belki de Premier Lig'de daha büyük oyunculara ve kaliteye sahipler. Benim için tek fark bu.

 

"TÜM DÜNYADA SAVAŞLARI BİTİRMEK İSTERDİM"

* Dünyada tek bir şeyi değiştirme şansın olsaydı bu ne olurdu?

Max Gradel: Dünyada... Neyi değiştirirdim? Neyi değiştirirdim? Dünyadaki tüm insanlar ve tüm ülkelerin bir daha asla savaşmamasını sağlayacak bir anlaşma imzalatırdım. Değiştireceğim şey bu olurdu.

 Max Gradelden Misli TVye özel açıklamalar