Gazete Vatan Logo
Futbol Hırvatistan mı Portekiz mi?

Hırvatistan mı Portekiz mi?

A Millilerimizin bulunduğu gruptan 7 puan ile lider çıkan Hırvatistan çeyrek final bileti almak için Portekiz karşısında çıkıyor.

Hırvatistan mı Portekiz mi?

Hırvatistan ile Portekiz, bugün saat 22.00'de başlayacak maçta, 38 bin 200 seyirci kapasiteli Bollaert Delelis Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

A milli takımımızın da bulunduğu D grubu'ndaki son maçta İspanya'yı 2-1 yenen Hırvatistan, lider olarak üst tur bileti alırken, Vicente del Bosque'nin öğrencilerini zorlu bir ikinci tur eşleşmesiyle, İtalya maçıyla baş başa bırakmıştı. D Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 beraberlikle tamamlayan Hırvatistan ile, F Grubu'nu 3 beraberlikle 3. sırada tamamlayan Portekiz arasında oynanacak maçtan çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Zira, otoriteler bu eşleşmeden çıkacak takımın finale yükselebileceği öngörüsünde bulunuyor.

Euro 2016'daki ilk iki maçını boş geçen Cristiano Rdnaldo, Macaristan filelerini 2 kez havalandırarak, dört farklı Avrupa Şampiyonası'nda gol atan ilk futbolcu olarak tarihteki yerini aldı. Ronaldo ile birlikte Nani'nin de başarılı turnuva performansı, Portekizli futbolseverleri Hırvatistan maçı öncesi ümitlendiriyor. Portekiz karşısında daha önce oynadığı 3 maçta hiç golü ve galibiyeti bulunmayan Hırvatistan, bu talihi tersine çevirerek 8 yıl sonra adını bir kez daha adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırmak istiyor.

Haberin Devamı