Gazete Vatan Logo
Futbol Her şey F.Bahçe için

Her şey F.Bahçe için

Pazar günkü derbiyi düflünen Schuster, tam 7 tane as›n› ilk 11’e almadı

Her şey F.Bahçe için

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Schuster, Kadıköy’de oynayacağı F.Bahçe derbisine büyük önem veriyor.. Her hafta yaptığı rotasyonu bu doğrultuda geliştiren Alman hoca, son oynadıkları A.Gücü maçının kadrosundan 6, as kadrosunda ise 7 oyuncuda değişiklik yaparak takımını CSKA Sofya ile oynanan UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçına çıkardı.

BAŞKENT ekibine karşı ilk 11’de oynayan Cenk, İsmail, Bobo, Necip, Nihat ve İbrahim Toraman’ın yerine CSKA Sofya maçında Hakan, Zapotocny, İ.Üzülmez, Hilbert, Holosko ve Tabata forma giydi. İsmail ve kaleci Cenk’i 18 kişilik maç kadrosuna da almayan Alman hoca Bobo, Necip, İ.Toraman ve Nihat’ı ise kulübede oturttu. Fakat 37. dakikada Ferrari’nin sakatlanmasıyla İ.Toraman mecburen oyuna girdi.

QUARESMA YEDEK

SCHUSTER, sakatlığı nedeniyle A.Gücü maçında forma giymeyen, tedavisinin ardından geçen salı günü antrenmanlara başlayan Ricardo Quaresma’yı maç kadrosuna ald› ve 59’da oyuna dahil etti. Beşiktaş’ta hafif sakatlığı bulunan Bobo da yedek kulübesinde yer alırken, Mehmet Aurelio da yedek oturdu.

NEREDEYSE tüm etkili silahlarını derbiye saklayan Alman hoca, Türkiye’deki ilk derbisine nasıl baktığını da bize göstermiş oldu.

Porto, Rapid’e nefes aldırmadı

BEŞİKTAŞ’IN grubunda gecenin diğer maçında Porto sahasında Rapid Wien’i 3-0’la yenip, açılışı 3 puanla yaptı. Oyuna daha ilk dakikalarda ağırlığını koyan Porto 26. dakikada Rolando ile öne geçti. Devre bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda Rapid‘in ayağa kalmasına izin vermeyen ev sahibi 65’te Falcao ve 77’de de Ruben Micael ile sonuca gitti. Porto bu sonuçla grupta zirveye yerleşti.

Düren: CSKA Sofya rakibimiz değil

BEŞİKTAŞ Basın Sözcüsü Mete Düren, karşılaşmanın ardından hem dünkü rakipleri CSKA Sofya, hem de hafta sonu oynayacakları F.Bahçe maçına değindi: “Hafta sonu ezeli rakibimizle oynayacağımız derbi mücadelesi varken olgunlaşmış kadromuzla sahaya çıkmak, iyi futbol oynamak, bol gollü bir 90 dakika geçirmek ve hiç sakat vermemek tabi ki mümkün değil.

⁄OLÜ erken bulsaydık rakibin direnci kırıp, farklı bir galibiyete ulaflabilirdik. Ama 90. dakikada gol bulabilmemiz bile 90 dakika gol arayan bir takım olduğumuzun işaretidir. Son olarak şunu söylemeliyim ki bizim gruplardaki rakibimiz CSKA Sofya değil.”

Kartal’ın penaltısı GÜME GİTTİ!

KARfiILAfiMA boyunca oyunu, CSKA Soyfa kalesinin önüne y›kan Befliktafl, en çok bask› kurdu€u son 15 dakikada gelifltirdi€i bir pozisyonda hakeme tak›ld›.

SOLDAN geliflen atakta, Guti’nin içeriye do€ru kald›rd›€› topu sol kolunu d›flar›ya ç›kartarak dirse€iyle kesen Vidanov’un bu hareketini es geçen Frans›z hakem Duhamel, siyah-beyazl›lar›n s›k›nt›s›n› uzatm›fl oldu.

ERNST’TEN CEVAP

FAKAT Befliktafll› futbolcular, buna ra€men bask›lar›n› gittikçe artt›rarak, 90’da Ernst’le golü bulmay› baflard› ve hakemin bu hatas› ‘hat›ra’ olarak kald›.

Ferrari 36’da‘su’ KAYNATTI

TEKNİK direktör Schuster’in vazgeçilmezlerinden Ferrari, nazara geldi. Dünkü karşılaşmanın 36. dakikasında rakibiyle girdiği bir mücadelede sakatlanan İtalyan oyuncu seke seke kenara geldi. Başarılı defans oyuncusunun yerine İ.Toraman dahil olurken, tedavisine hemen başlanan tecrübeli stoperin oynayıp oynayamayacağı kontrollerden sonra netleşecek.

Haberin Devamı