Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Hedeflerimiz aynı'

'Hedeflerimiz aynı'

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer: "Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinde bir değişiklik yok"

'Hedeflerimiz aynı'

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalma yolunda iddiasının sürdüğünü söyledi.

Murat Özyer yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda yer aldıkları F Grubu'nun geride kalan 8 maçın ardından nispeten şekillendiğini belirterek, "Galatasaray Liv Hospital'ın sezon başındaki THY Avrupa Ligi hedeflerinde bir değişiklik yok. Son 8 takım arasına kalmak istiyoruz ve bunun için de büyük bir şansımız var" dedi.

Gruptaki 9. maçlarını 7 Mart Cuma günü lider Real Madrid'e karşı yapacaklarını hatırlatan Özyer, "Taraftarlarımız daha pazartesi gününden maçın biletlerini tüketti. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tamamen dolu tribünler önünde oynayacağız. Bu tip atmosferlerde rakibin isminin pek önemi olmuyor. Her maçta olduğu gibi bu maçı da kazanmak için oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"Kritik maçlar Lokomotiv Kuban ve Bayern Münih"

Murat Özyer, Real Madrid ile yapacakları müsabakadan çıkacak sonucun hedeflerini etkileyecek oranda önemli olmadığını aktararak, kritik maçlar olarak Lokomotiv Kuban ve Bayern Münih karşılaşmalarını gösterdi.

Grupta ilk 4 içinde yer alma hedefinde en büyük rakiplerinin Lokomotiv Kuban ile Bayern Münih olduğunu anlatan Özyer, "Bu iki ekip grupta ilk 4 için bizimle yarışıyorlar ve son dönemde de oldukça formdalar. Alacakları sürpriz bir galibiyet, avantajı onların lehine çevirecektir. Böyle bir avantajı rakiplerimize vermemek ve kendimizin avantaj elde etmesi için Real Madrid maçında alacağımız olası bir galibiyetin sıralamada önemli katkısı olacaktır. Lokomotiv Kuban'la deplasmanda, Bayern Münih ile de evimizde yapacağımız karşılaşmalar, en kritik müsabakalar olmaya aday" değerlendirmesinde bulundu.

Sakatların durumu

Özyer, takımda sakatlığı bulunan oyuncuların durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Milan Macvan, Pops Mensah Bonsu ve Zoran Erceg'in Maccabi Electra maçında da sakatlıklarına rağmen oynadıklarını dile getiren sarı-kırmızılı idareci, "Üç oyuncu da bu hafta takımla çalışmalarına devam etti. Zaten sakatları nedeniyle bir dönemdir fedakarlık yaparak oynayan oyuncular. Yine herhangi bir fedakarlıktan kaçmadan, THY Avrupa Ligi'ndeki bu kritik son dönemi maksimum performanslarıyla geçirmeye çalışacaklardır" şeklinde konuştu.

Özyer, 3 ay önce ayak bileğinden ameliyat olan ve yakın zamanda bireysel çalışmalara başlayan Manuchar Markoishvili'nin bugünden itibaren antrenmanlara da dahil olacağını aktararak, performansı ile adaptasyonunu takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı