Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Hedefimiz madalya'

'Hedefimiz madalya'

Milli basketbolcu Esmeral Tunçluer: Son şampiyonamda madalya alarak basketbola veda etmek istiyorum.

'Hedefimiz madalya'

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Esmeral Tunçluer, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin gruptan lider çıkmak olduğunu söyledi.

Tunçluer yaptığı açıklamada, Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecekleri B Grubu'nu lider tamamlamanın önemine dikkati çekti. Yaklaşık 2 aydır sıkı bir çalışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Tempoyu gün geçtikçe artırıyoruz. Oynadığımız hazırlık maçları kendimizi test etme açısından iyi bir deneme oldu. Her geçen gün tempomuzu artırarak yolumuza devam etmemiz lazım. Ben madalya şansımızın olduğunu düşünüyorum. Bunun için de son derece mücadele edeceğiz. Gruptaki ilk oynayacağımız Fransa maçı çok önemli. Grubumuzu lider bitirerek diğer tur için avantaj yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"MADALYA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Esmeral, Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacak olmasının kendisine ve takım arkadaşlarına büyük heyecan verdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kadın basketbolunda ilk defa bu kadar büyük bir organizasyona evsahipliği yapacaklarını belirten 34 yaşındaki basketbolcu, "2012 yılında Olimpiyat Oyunları elemelerinde de Ankara seyircisiyle beraberdik. Bize ciddi destekleri oldu. Son yıllarda yükselen bir grafiğimiz var. Bu, Dünya Şampiyonası'nda da hedefimiz madalya almak ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Milli basketbolcu, grup maçlarında Ankara seyircisinin de desteğine ihtiyaçları olduklarını kaydetti.

"SON TURNUVAMDA MADALYA İSTİYORUM"

Kadınlar 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'ndan sonra aktif basketbol hayatını noktalayacağını aktaran Esmeral, bu yüzden turnuvanın kendi için daha da önemli olduğunu vurguladı.

Fenerabahçe Kadın Basketbol Takımı'nın 7 sezon formasını giyen ve kulübünde hem de ay-yıldızlı takımda birçok başarı kazanan Esmeral, "Söylemesi zor ama benim için son turnuva olacak. Güzel bir şekilde noktalamak istiyorum. Şampiyonadan sonra aktif basketbol yaşantıma veda edeceğim. Son şampiyonamda madalya alarak veda etmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı