Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Hedefimiz A Takıma oyuncu çıkarmak'

'Hedefimiz A Takıma oyuncu çıkarmak'

Fenerbahçe 21 Yaş Altı Futbol Takımı Antrenörü Şenol Çorlu, hedeflerinin A takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

'Hedefimiz A Takıma oyuncu çıkarmak'

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Şenol Çorlu, sarı-lacivertli kulüpte 8 yıl futbol altyapı geliştirme koordinatörü görevini yaptıktan sonra 21 yaş altı takımına geldiğini hatırlatarak, sorumluluklarının daha da arttığını belirtti.

Yeni görevinden dolayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür eden Çorlu, "21 yaş altı takımının çıtasını bu sene biraz daha yükselttik. Amacımız Fenerbahçe A Takımı'na yetenekli oyuncuları kazandırmak ve altyapıda yetenekli olduğuna inandığımız çocukları buraya almak. Bu futbolcuları, daha büyük oyuncularla oynatıp, o mücadeleye hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Şenol Çorlu, genç yaşta futbolcuları keşfetmeleri gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Geçtiğimizde yılda, bir yılı aşkın zamanda federasyon ile yaptığımız görüşmelerde 21 yaş altının çıtasını biraz daha yükseltmek istedik. Amacımız çok kısa bir süre sonra profesyonel B takımı kurabilmek. Çünkü, kiralık verdiğimiz çocuklar kısa sürede gittikleri kulüplerin gerek ekonomik gerek düşünce yapılarına hemen adapte oldukları için, bizim düşüncemizden uzaklaşıyorlar. Bunu federasyonla yaptığımız görüşmelerde anlattık. Diğer kulüplerin katılımı ile 21 Yaş Altı Ligi'nin kurulması ve yakın süre sonra profesyonel B takımının kurulmasında hemfikir olduk."

Haberin Devamı