Gazete Vatan Logo
Futbol Hedef şampiyonluk!

Hedef şampiyonluk!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın açıklamalarda bulundu.

Hedef şampiyonluk!

Akın, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde şampiyon olarak, Türkiye’de büyük bir ivme kazanan kadın basketbolunda bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yarın başlayacak Sekizli Final’le ilgili soruları yanıtlayan Akın, tüm hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Akın, ”Kupayı çok istiyoruz. Yeterli gücümüz var ve tecrübeye sahibiz.

Her türlü organizasyonumuz da yapıldı. Türkiye’de kadın basketbolu büyük bir ivme kazandı. Olimpiyatlara gitmemiz ve elde ettiğimiz derece bir ilkti. Biz de bir ilki gerçekleştirerek FIBA Avrupa Ligi’nde kupayı almak istiyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin desteğiyle kaliteli ve güçlü bir ekip olduklarını kaydeden Akın, ”Bu takım başarıya çok alışmış bir ekip. Herhangi bir yenilgide depresyona giriyoruz, alışık olmadığımız bir şey bu. Sekizli Final’de elimizden gelenin en iyisini yaparak kupayı camiamıza armağan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

”Bourges Basket maçı çok önemli”

Sekizli Final’de yer aldıkları B Grubu’ndaki ilk maçta yarın Fransa’nın Bourges Basket takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Didem Akın, ”Nasıl başlarsak öyle gider, bu nedenle Bourges Basket maçı çok önemli” diye konuştu.

Gerek taktiksel anlamda, gerekse kondisyon anlamında tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatan menajer Akın, şunları söyledi:

”Turnuvaya nasıl başlarsak öyle gideceğine inanıyoruz. Bu nedenle yarınki maç bizim için çok önemli. Taktiksel olarak, kondisyon olarak iyi çalıştık. Geçen yıl Avrupa dördüncüsü olduk. Amacımız en iyi dereceyi elde etmek.

Geçen yıl namağlup giderek dördüncü olmuştuk. Bu yıl grupta 3 yenilgi aldık. Aslında iyi oldu, eksiklerimizi görmek açısından bu yenilgiler ders oldu. Başta çok üzülmüştük ama çok iyi oldu. Grupta hedefimiz birinci olmak. Ev sahibi Ekaterinburg ile finalde karşılaşmak istiyoruz. Tabi bu bir turnuva ve sonuçta kim az hata yaparsa onun kazanacağına inanıyorum. En iyisini yapmalıyız.

Özellikle savunmada iyi olmalıyız. Savunmada yaşadığımız aksaklıklar için de çalışmalarımızı yaptık. Yarın ilk galibiyetimizi alarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

”Kadro derinliği çok önemli”

Didem Akın, Sekizli Final organizasyonunda geçen yıl aldıkları dördüncülüğün kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu kaydetti.

FIBA’nın Sekizli Final sistemini geçen sezondan itibaren uygulamaya başladığını hatırlatan Akın, bu tür bir turnuvada nasıl oynamak gerektiği konusunda iyi bir tecrübe ettiklerini anlattı. Akın, ”Geçen yıl aslında Sekizli Final’in ne olduğunu tam anlamamışız. Şimdi çok daha iyiyiz, daha tecrübeliyiz.

Burada arka arkaya önemli maçlar yapacağımız için kadro derinliği çok önemli. Bizim de kadro derinliğimiz iyi, tecrübeli oyunculara sahibiz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak kupayı kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı