Gazete Vatan Logo
Futbol Hedef 5’te 4

Hedef 5’te 4

Futbol, basketbol ve voleybola 208 milyon TL ayıran G.Saray artık şampiyonluklar bekliyor

Hedef 5’te 4

Futbola 162 milyon TL yatıran sarı-kırmızılılar, erkek ve kadın basketboluna ise 32 milyon TL ayırıp hedefi zirve olarak belirledi. Erkek voleybol takımı için de aynı rotayı çizen Aslan, kadın voleybolunda ise final-four istiyor

G .SARAY’DA yönetimin değişmesinin ardından koltuğu devralan Ünal Aysal ve ekibi yeni sezon için tüm branşlarda kesenin ağzını açıp şampiyonluğa oynayan takımlar yarattı. Başta futbol olmak üzere kadın ve erkek basketbol ile kadın ve erkek voleybol ekiplerine büyük yatırım yapan sarı-kırmızılılar sezon sonunda müzesine kupa yağdırmayı planlıyor.

SEZON başında takımın başına Fatih Terim’i getiren ve revizyona giden Aslan, kadrosunu neredeyse tamamen yeniledi. Melo, Elmander, Muslera, Ujfalusi, Sercan, Selçuk, Ceyhun, Eboue, Riera gibi isimleri transfer ederek hasret kalınan şampiyonluğu hedef olarak gösteren G.Saray, bunun yanı sıra Türkiye Kupası’nı da kaldırmak istiyor. Bu hedefler için ayrılan bütçe ise 65 milyon Euro, yani 162 milyon TL.

GEÇEN sezon koç Oktay Mahmuti ile birlikte ivme kazanan ve ligde final oynayan erkek basketbol takımı, başarısını bu yıl da devam ettirerek Eurolig’de gruplara kaldı. Ender Aslan, Songaila, Zaza Pachulia, Lakovic, Furkan, Gordon ve Cevher transferleriyle çıtayı daha da yükselten Aslan, sezon sonunda ise Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Eurolig’de top 16’yı hedef olarak ortaya koyuyor. Basketbola ayrılan toplam 32 milyon TL’nin 22’si ise erkek takımına ait.

DREAM TEAM!

KADIN basketbol takımının ise ‘Dream Team’ kadrosunun maliyeti ise 10 milyon TL. F.Bahçe’nin elinden alınan D.Taurasi ve A.Torrens’li ekibin sezon hedefi ise Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Eurolig’de de şampiyon olmak.

ASLAN’IN sezon sonu şampiyonluk beklemediği tek branş ise kadın voleybol takımı. Erkek ve kadın voleybolu için toplam 14 milyon TL ayrılırken 8 milyon TL bütçe ayrılan ancak bunun 7 milyon TL’sini kullanan erkek takımı ligde ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk beklentisiyle sezonu açarken 6 milyon TL bütçeli kadın takımı ise ilk hedef olarak Avrupa’da CEV Kupası’nda final-four’u gözüne kestiriyor.

43 branşta 5 takımı için toplam 208 milyon TL bütçe ayıran sarı-kırmızılı kulüp, yıllardır tüm branşlarda ezeli rakibi F.Bahçe’ye kaptırdığı lokomotif kulüp olma özelliğini geri kazanmak için imkânlarını seferber ederken bu sezonu ‘silkelenme’ sezonu olarak belirledi.

Haberin Devamı