Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hayat öpücüğü

Hayat öpücüğü

Tarihinde ilk kez THY Euroleague'de boy gösteren Stelmet Zielona Gora'ya konuk olan Galatasaray, son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan maçı 78-75 kazanmayı bildi

Hayat öpücüğü

G.Saray zor bir dönemden geçiyor. Sakatlıklar, kadroda değişiklikler derken biraz nefes almaya ihtiyacı var sarı-kırmızılıların. Ancak sıkışık takvimin de kimseyi beklemeye niyeti yok. Bu süreci en az hasarla atlatıp ilerideki daha önemli maçlara hazırlanmak gerekli.

Zielona Gora Avrupa Ligi’nde grubun zayıf halkası gibi görünse de tempolu ve şuta dayalı oyunla tehlikeli bir takım. Zaten şu sıra G.Saray için her rakip tehlikeli. Üstelik Polonya’da bu maçı kazanmak, Top 16 için yolu tamamen açıp ilk turun kalan 6 maçını geçiş süreci için çok daha kolay hale getirme fırsatı veriyordu. Yenilgi ise... Sıkıntı...

Şuta dayalı oynamayı seviyor G.Saray. Sağlam olduğunda ise her takımı bu yapıda boğabilir. Ama bazen şutlar nazlanır. Hele bu kadar sakat varken, şut atacak güvenilir el sayısı azalmışken. Dün de doğru şutu bulsa da isabet sağlamakta zorlandı temsilcimiz. Ama böyle durumlarda bile oyununda esneklik gösterebildiğini sergiledi G.Saray. Aynı Olympiakos önünde olduğu gibi uzunlarının üzerine yıktı hücumu. Dudley ve Mensah-Bonsu da içerden rakibi yıkmaya başladı. İlk yarıda 43 sayının 21’i bu ikiliden geldi. Maç sonunda bu rakam 36’ydı.
SADECE 5 ÜÇLÜK!

Sadece 5 üçlük attı G.Saray. Daha önemlisi 14 deneme yaptı maç boyunca. Ama rakibinden iki kat fazla serbest atış çizgisine gitti ve uzunlarıyla skor bulurken temponun da artmasına izin vermedi. Oyunu sürekli kontrol etti ve galibiyete uzanıyordu ki... İşte sporun cilvesi son 2 dakikada kendisini gösterdi. Gora ne kadar tehlikeli olduğunu 3 dakika kala 8 sayı gerideyken üst üste gelen üçlükler ve beklenmedik hatalarla bir anda öne fırlayıverererek gösterdi. Ama sonuçta yine maçı getiren Mensah-Bonsu oldu. Son 3 topta 1 blok, 1 ribaunt, 2/2 de faul atarak galibiyete imza attı.

G.Saray nihayet dün rahat bir nefes alabildi. Bu galibiyetin ardından ilk turun sonuna kadar yeni oluşan kadronun toparlanıp sistemin oturabileceği bir zaman kazandı. O zamana kadar da oyununu duruma göre değiştirebileceğini bir kez daha gösterdi.

Haberin Devamı