Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hakem faciası!

Hakem faciası!

Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu 6. haftasında Galatasaray Liv Hospital, son şampiyon Maccabi Tel Aviv ile karşılaştı. Abdi İpekçi'de uzatmaya giden karşılaşmada gülen taraf 97-94'lük skorla İsrail temsilcisi oldu.

Hakem faciası!

Uzatmaya giden karşılaşmada bitime 15 saniye kala Ender Arslan’ın turnikesini Alex Tyus top düşüşe geçtikten sonra blokladı. Hakemler buna basket kararı vermeyip büyük bir skandala imza atarken Pargo’nun son saniyedeki 3’lüğü İsrail temsilcisine galibiyeti getirdi

MAÇI izlemeyip yazının başında “G.Saray LH, Maccabi’ye mağlup oldu” cümlesi görseniz şaşırmazdınız. Son şampiyona, Carlos ve Micov’suz yenilmek normal sonuçtu. Lakin başta söylediğim gibi; maçı izlemediyseniz! Abdi İpekçi’ye hasretini tribünleri doldurarak gideren sarı-kırmızılı taraftarlar, tribünde değil, Carlos ve Micov yerine sahadaydı sanki!
MÜTHİŞ destekleriyle itici güç oldular. G.Saray savunma sertliği ortaya koyamadığı ilk çeyrekte, Maccabi hücumlarına aynı etkinlikle yanıt verip 27 sayı yediği periyodu, 5 sayıyla kapatmayı başardı. Pota altında Sofo, dışarıdan da yüzdeli şutlarla etkili olan İsrail temsilcisine, Ender ve Zoran’la karşılık veren Cimbom, Sinan’ın oyuna girerek kattığı enerjiyle bambaşka bir havaya büründü. Coach Ataman’ın şaşırtıcı bulunan iki seçimi Göktürk ve Nikolov’un sarfettiği eforun altını çizmemek olmaz tabii.
DEVREYE 3:30 kala Erceg’le 1’e inen farka, Carter ve Young’ın mücadelesi eklenince, G.Saray devreyi 49-44 önde kapattı. 2. yarıya da bu enerjiyle başlayan temsilcimiz, 7-0’lık seriyle 5:45 kala farkı 10’a çıkarıp avantaj yakaladı. Müthiş performansla oyunun kontrolünü eline alan Cimbom, yorgun Young’un kenara gelmesiyle olabilecek en kötü senaryoyu yaşarken buldu kendini. Nasıl olup da alındığını anlamadığım Maric “Beni ne kadar eleştirseniz az” dercesine, rüya gibi giden maçı kabusa çevirdi ve farkın erimesinde başrol oynadı.
TEMPOSU bozulan sarı-kırmızılılar 64-63 gidilen son çeyrekte yorgunluğun da etkisiyle basit hatalar yaparak farkın açılmasına izin verdi ancak Zoran’ın sayılarıyla bir geri dönüşe daha imza attı ve maç uzadı. Takdire şayan mücadele ciddi bir yorgunluğu beraberinde getirse de Maccabi’de yaşanan faul problemleri, Smith ve Landesberg’in oyun dışı kalması artıydı.
ENDER ve Zoran’a pota altında Sofo’yla yanıt veren konuk ekip, başa baş geçen uzatmada, hakem hatasının kurbanı oldu. Geçerli sayılmayan sayı akabinde Pargo’dan gelen 3’lükle mağlup oldu (94-97). Kaybetmek üzücü ama böylesi kat be kat üzdü. Duygusal insanlarız biz, parası pulu, eksiği gediği derken bu performansı ortaya koyan bu takım, E Grubu’ndaki sıralamada hanesine mağlubiyet yazdı belki ama gönüllerde bu maçın galibi belli!

Haberin Devamı