Gazete Vatan Logo
Futbol Hakaret değil düpedüz tehdit

Hakaret değil düpedüz tehdit

Kanarya görüntüleri izlemeden karar verildiği gerekçesiyle PFDK’yı tepki gösterirken, Tahkim kayıtları tek tek inceledi. ‘Sportmenliğe aykırı hareket’ten ceza alan Yıldırım’ın eylemini ‘tehdit’ olarak düzelten kurul, 21 günlük cezayı da onadı

Hakaret değil düpedüz tehdit

Bursaspor maçınının devre arasında hakem Tolga Özkalfa’ya haraket ettiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan 21 gün hak mahrumiyeti cezası alan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a bir şok da Tahkim Kurulu’ndan geldi.

Soyunma odası koridorlarındaki görüntülerin izlenmeden karar verildiği için PFDK’ya tepki gösteren Yıldırım’ın itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu, F.Bahçe Başkanı’nın davranışının sportmenliğe aykırı hareket değil tehdit olduğuna hükmederek cezayı onadı. Tahkim Kurulu’ndan yapılan resmi açıklama şöyle:

YILDIRIM DURUŞMADA YOK 

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili PFDK’nın kararına 21 Mart’ta yaptığı itirazda savunma delili olarak beyan ettiği görüntü ve ses kayıtları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği ile İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’ndan istenmiş; ancak ilgili görüntüler 29 Mart’ta gönderilmiştir.

Görüntülerin ulaştığı 29 Mart’ta dosyanın duruşmalı olarak inceleneceği ve duruşmasının 30 Mart’ta yapılacağı bildirilmiş olmasına rağmen F.Bahçe aynı gün faks yoluyla gönderdiği dilekçesinde duruşmaya katılamayacaklarını bildirmiştir.

İtiraz eden tarafın katılmadığı duruşmada, bahsi geçen eyleme dair hakem soyunma odalarına giden koridorlardan alınan görüntü ve ses kayıtları izlenmek suretiyle yapılan müzakere neticesinde;

GÖRÜNTÜ KOZU TERS TEPTİ

Görüntü ve ses kayıtlarında tespit edilen hususlar ile müsabaka görevlilerinin raporlarında yazılı hususların aynı olduğu, diğer değişle görüntü ve ses kayıtlarının müsabaka görevlilerinin raporlarını aynen teyit ettiği anlaşılmıştır. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın müsabaka hakemine yönelik sözleri, her ne kadar PFDK’ca ‘sportmenliğe aykırılık’ olarak kabul edilmiş ise de görüntü ve ses kayıtları ile müsabaka görevlilerinin raporlarında ayrıntısı açıkça belirtilmiş olan eylemin FDT’nin 42/1-b maddesinde düzenlenen ‘tehdit’ disiplin ihlaline uyması karşısında yargılamanın sevke uygun olarak FDT’nin 42/1-b maddesi çerçevesinde yapılması gerekirken FDT’nin 36/1-b kapsamında yapılmasının talimata uygun olmadığı kabul edilmiştir.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Buna göre PFDK’ca, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırm’a FDT’nin 36/1-b maddesi uyarınca 21 gün hak mahrumiyeti ve 21 bin TL para ceza ile cezalandırılmasına dair kararının; aleyhe itiraz olmaması ve cezanın re’sen aleyhe bozulamaması nedeniyle, FDT’nin 42/1-b maddesi uyarınca 21 gün hak mahrumiyeti ve 21 bin TL para ceza ile cezalandırılması şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Haberin Devamı