Gazete Vatan Logo
Futbol Gizli anahtar Vedran Runje

Gizli anahtar Vedran Runje

Runje, artı ve eksileriyle skoru etkiler. İkinci rolleri ise rakibin solunu çökerterek Tuncay Şanlı ve Delgado ikilileri kapabilir

KAĞIT üstünde F.Bahçe derbinin favorisi. Çünkü F.Bahçe’nin kadro zenginliği ve oyun kalitesi daha iyi. Ancak Beşiktaş’ın kulübedeki 1-0 üstünlüğü, seyirci ve saha avantajı var. G.Saray’ı da yakından ilgilendiren bu derbide iki takım ise ilk önce ’sakin olup, eksik kalmamak’ için mücadele edecek. Bu da iki takım adına kontrollü bir ilk yarı demek. 2. devre ise kilit isimler sahneye çıkacak. Peki kritik maçta kader adamları kimler olur?

12 KURTARIŞ YAPTI
RUNJE, bugünkü maçta artı ve eksileriyle 1 numaralı kilit adam. Beşiktaş oyunu kendi alanında oynayacağı için çok iş düşecek. F.Bahçe’nin Beşiktaş’ı yenemediği 3 derbide 12 kurtarış yaptı. Bir libero gibi öne çıkıp atak kesiyor. Antrenör gibi oyunu iyi kuruyor. 5 kez degajla gol attırdı. Ve aynı Runje yan toplarda arızalı. Serdar ise daha tecrübesiz. O da cepheden iyi ama ortalarda başarısız.

YANDAN ÇARKLILAR
İKİ takımın göbekleri araya koşulara karşı kırılgan. Edu-Lugano ikilisi yerden ve havadan hata yapıyor. Bu ikili ile F.Bahçe 7 kafa golü yedi. Edu’nun Nobre’yi iyi tutması önemli. Edu, kupa rövanşında Nobre’yi 1 kez ıskaladı, o da gol oldu. Yerden ağırlar. Gökhan Zan-Toraman iyi kelepçe. Ama onlar da yandan çarklı.

TUNCAY HEP BAKİ!
BEKLERE gelince. 2 takım adına da denge sözkonusu. Yani 4’ü de hataya meyilli. Tümer’in M.Doğan’a Kadıköy’de golde attığı düğüm ortada. Tuncay sağda oynarsa Baki bulunmaz bir nimet. İ.Üzülmez bile olsa Kartal’ın solu çok yumuşak. Fener’in sağında Önder’in kademesi, solunda Ümit’in duruşu iyi. Ama Tuncay-Tümer’in arkasında savunma yapmak da başlı başına beceri işi. Yine Delgado-Bobo ikilisinin arkasında da. Bu durumda rakibin solunu iyi kullanan maçı götürür. Özellikle F.Bahçe, kanatlardan oynarsa maçı rahat alır.

KESİCİLERİN ÖNEMİ
SERDAR, Beşiktaş adına 6 defansla, 4 hücumcu arasında bağlantıları kuran kilit bir isim. Oyun kurduğu gibi, ortada çok top kapıyor. Özellikle 2. topları hep avlıyor. Deniz, Marco gibi oyun kuramıyor, boşlukları kapatamıyor. Appiah’ın yardımı çok önemli.

GOL 10’LARA BAĞLI
OYUNUN akışını yönlendirecek, duran topları kendi lehlerine çevirecek isimleri se Rico ve Alex. Klasları ortada. Kelepçelerinden kurtulmaları halinde forvetleri de iyi beslerler. Nobre boğuşan, Kezman çok dolaşan-Alex’e boş alan yaratan bir forvet. Bobo’nun sola yakın duruşu, golden onu uzak kılıyor. Ama hızıyla bu açığı kapatıp F.Bahçe’yi yıkan adam olabilir.

Haberin Devamı