Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Getafe'de büyük başarısıyla dikkat çeken Enes Ünal ayrılıyor! Başkan iddiaları doğruladı

Getafe'de büyük başarısıyla dikkat çeken Enes Ünal ayrılıyor! Başkan iddiaları doğruladı

Getafe ile yine unutulmaz bir sezon geçiren Enes Ünal sezon sonunda takımından ayrılmaya karar verdi. Milli golcünün yeni adresi netlik kazanmaya başlarken Getafe Başkanı Angel Torres "Birkaç maçını izlemeye geldiler" açıklamasını yaparak transferi doğruladı.

Getafe'de büyük başarısıyla dikkat çeken Enes Ünal ayrılıyor! Başkan iddiaları doğruladı

Bursaspor altyapısından yetiştikten sonra Manchester City'ye transfer olan Enes Ünal, Hollanda'da NAC Breda ve Twente formalarıyla adından söz ettirmişti. 2017'de Manchester City'den 14 milyon euro bedelle Villareal'e transfer olan Enes Ünal, Levante ve Real Valladolid'e kiralık olarak gitse de bekleneni verememişti. Milli yıldız Ağustos 2020'de 9 milyon euro karşılığında Villareal'den Getafe'ye transfer olmuştu.

Getafe ile ilk sezonunda 29 karşılaşmada 5 gol 1 asistle oynayan Enes Ünal beklenen çıkışını 2021-2022 sezonunda gerçekleştirdi. Milli forvet, geçtiğimiz sezon Getafe formasıyla çıktığı 37 karşılaşmada 16 gol atıp 1 asist yaptı ve adından söz ettirdi.

İspanya'da bu sezon da gollerine devam eden Enes Ünal, şu ana kadar Getafe ile 36 karşılaşmada forma giydi ve 15 gol atıp 5 asist yaptı. Getafe, Enes Ünal'ın muhteşem katkısına rağmen La Liga'da küme düşme hattında yer alırken milli yıldızın sezon sonunda İspanyol ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 25 milyon euro olan Enes Ünal için Portekiz devi Benfica devreye girdi. Getafe Başkanı Angel Torres de Benfica'nın Enes Ünal'a ilgisini doğruladı.

Haberin Devamı

PORTEKİZ'DEN ENES ÜNAL İDDİASI

Portekiz'den Record, Benfica'nın Enes Ünal ile ilgilendiğini iddia etti. Haberde göre Enes Ünal yeni sezon planlamasında Benfica'nın ilk tercihi olarak görülüyor. Haberde Getafe Başkanı Angel Torres'in de Benfica'nın oyuncuya ilgisini doğruladığı bilgisine yer verildi.

Angel Torres'in TSF'ye yaptığı açıklamalara yer verildi. Torres, Enes Ünal transferi için "Benfica'dan bizimle direkt iletişime geçen olmadı. İtalya ve İngiltere'den bazı takımlar onunla ilgileniyor ve bizimle iletişime geçtiler. Benfica harika bir takım. Oyuncunun hangi ligi seçeceğine karar vermesi gerekecek. Gerçek şu ki, Benfica zaten birkaç maçta oyuncuyu görmek için buraya geldi. Dediğim gibi, Getafe ile doğrudan temas olmadı." dedi.

Torres, "Menajerle veya oyuncuyla konuşurken ne dediler bilmiyorum, bildiğim şey onun iyi bir profesyonel ve birçok gol atan bir oyuncu olduğu. Geçen sezon 16 gol attı ve bu sezon 15 gol attı. Onun gibi bir oyuncunun bulunması kolay değil. Bakalım sezon nasıl bitecek ve neler olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Getafede büyük başarısıyla dikkat çeken Enes Ünal ayrılıyor Başkan iddiaları doğruladı