Gazete Vatan Logo
Futbol Gerets Hakan’ı dinlendirmeli

Gerets Hakan’ı dinlendirmeli

Polat, G.Saray ve Milli Takım’ın yıldızı için dobra dobra konuştu: “Hakan Şükür şubattan beri hep maç yapıyor. Dinlenmeli, yoksa G.Saray’a da Milli Takım’a da tam faydalı olamaz.”

G.SARAY İkinci Başkanı Adnan Polat, Star TV’deki Telegol programında ilginç açıklamalar yaptı. Hakan Şükür’den Gerets’e, borçlardan transferlere kadar birçok konuda konuşan Polat şunları söyledi: “Gerets’in gideceği yazılıyor. Dilimin döndüğü her lisanda böyle bir şeyin olmadığını, hocadan memnun olduğumuzu anlattım. Takımda 8 milletten oyuncu var. Yakında tribünlere her milletin kendi lisanında pankart olarak asacağım. Bizim Gerets ve teknik heyetimizle bir sorunumuz yok. Gerets’in sözleşmesini uzatma fikri şahsi görüşüm. En az 1 sezon daha uzatmak istiyorum. Türkiye’de Gerets kalitesinde ve kariyerinde bir hoca tanımıyorum.

‘BORCUMUZ BİTİYOR’
GEÇEN sezon ‘Hakan daha ne kadar oynayacak?’ diye sordular. Ben de ‘İstediği zaman bırakır’ diye cevap verdim. Ne kadar oynamak istiyorsa ona o kadar sözleşme yaparız. Sözleşme yapıp, 18’de veya 11’de olacak diye bir şey yok. Hocayla arasında problemler olabilir. Çok abartılıyor. Biz aileyiz. Hakan, şubattan beri hiç durmadan maç yapıyor. Evine bile doğru dürüst gidemedi. Hakan’a ‘Milli Takımı bırak’ desem, Hakan’a da Terim’e de ayıp olur. Hakan’ın dinlenmesi lazım, yoksa G.Saray’a da Milli Takım’a da tam yararlı olamaz.

Ümit, Hasan, Hakan hazır değil. Gerets elindeki kozları kullanmak zorunda. Ümit formda olsa belki Gerets, Hakan’a ‘Dinlen’ diyecek. Ama diyemiyor. Hakan’ın parmağı kırık. Ameliyat olsa 3 ay oynamayacak. Ama o ‘Necati yok, Ümit yok. Bu maratonda yanınızda olmak isterim’ dedi. Hakan yöneticilik hayatımda ilk transferimdir. Geldiği günden beri tartışılan bir isimdir. Ama tarihin tüm rekorlarını o kırdı.

F.Bahçe, Bursa maçında çok kötü oynadı. 3-0 da olabilirdi. İnsan biraz kendinde aramalı sorunu. Haluk Ulusoy’la alıp veremediğinin ne olduğunu Aziz Yıldırım’a sormalısınız. F.Bahçe Türkiye’nin en büyük kulüplerinin başında, ilişkilerini geliştirmeliler.

Borç bakımından 6 ay öncekinden çok iyiyiz. Üzerinde çalıştığımız projelerin başında stat ve Riva var. Riva’yı ben takip ediyorum. Çok güzel aşamalara geldik. İşimiz biraz yaver gider, bürokratik tıkanmalar olmazsa G.Saray şubattaki kogreye borçsuz girebilir.

‘KAPIDAN GİREMEZLER’
APPİAH’I G.Saray’da görmek isterdim. Beşiktaş’tan ise bizim takımda oynasın diyeceğim oyuncu yok. Bana göre Alex bir yıldızdır, Hakan bir yıldızdır, Carrusca bir yıldız adayıdır. Gravesen ve Maniche bizim tüm dengelerimizi bozardı. Diarra gelmek istemedi.

Mehmet Yozgatlı’yla bir ilişkimiz yok, olamaz da, F.Bahçe şampiyon olduğunda G.Saray’a ettiği küfürler sonrası bu kulüpten içeri giremez. Tuncay için de aynı şeyler geçerli.”

‘Milli Takım’da dinlenmek olmaz’
Hakan Şükür: “G.Saray’da tercih edilmezsem yedek kulübesinde oturabilirim. Milli Takım’da dinlenme söz konusu olamaz.”

HAKAN Şükür, yöneltilen eleştirileri ve Adnan Polat’ın “Dinlenmeli” çağrısına cevabını dün Lig TV’nin canlı yayınında verdi. Futbol Gündemi programına telefonla bağlanan Hakan şunları söyledi: “G.Saray’da tercih edilmezsem yedek kulübesinde oturabilirim. Milli Takım’da dinlenme söz konusu olamaz. İhtiyaç varsa oynanacaktır. Ben affımı istemem. O hocamızın tasarrufudur. Ersen Martin ve Gökhan Ünal gibi oyuncular istikrarlı bir şekilde iyi futbollarını sürdürüp Milli Takım’a da katkı sağlamalı.

35 yaşındayım ve formdayım. Ama bu kadar konuşulmanın anlamlı olmadığını düşünüyorum. Türk futbolunu geriye götürecek, rencide edici yorumlar yapılıyor. Kırık parmakla oynadığım doğru. Geçen yıl ameliyat olmam durumunda da 3-4 ay oynayamayacağım söylendi. Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına denk geldiği için iptal ettim. Sonra üst üste milli maçlar yaptık. Lüksemburg ve Malta maçlarından sabaha karşı dönüp deplasmanlara gittik. Vücut direncim düştü ve hastalandım. Yine de mücadelemde yine bir eksiklik yaşamadım.”

Haberin Devamı